hoofdmenu
volgende medeling in de rubriek werken met anderen
8 (18)

Samenwerking met hobby-isten, crea bea's en organisaties in onze regio!
('s-Heerenberg)
Hobby & kunstatelier Jewels&Gemstones

Hobby Atelier : Jewels&Gemstones bestaat nu zo’n 1,5 jaar, maar de expertise betreffende kunst en sieraden gaat echter veel verder terug. Nl de jaren 75/76 op de kunstacademie in Zutphen. Daar ging echt een wereld voor me open. De eerste jaren consenteerde ik me meer op het lesgeven in kunstschilderen in allerlei diciplines, en in 2010 ook het leer en glasbewerken waarna we in 2015 begonnen met handgemaakte sieraden maken. Deels eerst nog met zelfgemaakte sculpturen van glas. Oa pendels, glaskralen en bedels van eigen fabricaat, die we brandden met de Mini CC zuurstof powerbrander.
-
In de jaren daarna zijn we ons op meerdere hobby’s gaan richten en vonden we leer en rubber bewerking ook erg interessant, en leerden we andere leuke kunst-technieken bv Bonsai wire trees en Gemstones pendants maken. Inmiddels hebben we een andere werkplek gevonden dichter bij huis, en zijn het anno 2017 nog steeds de sieraden en juwelen die ons zo boeien, van het eerste uur tot de dag van vandaag.
Het zelf ontwerpen en vervaardiging en verzamelen / Pimpen van oa:
VINTAGE EN ANTIEKE SIERADEN EN JUWELEN kwam pas later.
-
Het verhaal van het vervaardiging van onze sieraden ontstond eigenlijk vanzelf. We wilden eens wat anders, we houden ook van edelstenen, du wass de combinatie edelsteen/sieraden snel gevonden.De ontwerpen van de sieraden in het atelier, betreffende design, kwaliteit en een correcte betaalbare prijs stond vanaf het begin al vast.
Daarna richtten we ons meer en meer op onze ''edelsteen sieraden'' en aanverwante technieken.
-
Sieraden Repair
De vervaardiging en reparatie van het eerste sieraad was: een kapot zilveren armbandje!. Voordat we dit sieraad helemaal klaar hadden was het zoeken naar de juiste onderdelen en materialen en kwamen we op het idee om deze in onze regio te gaan verzamelen, want materiaal is uiterst zeldzaam en ook erg kostbaar. We wilden meer gaan doen aan service, m.b.t. Sieraden Repair. Je hebt nl vaak kleine minuscule onderdeeltjes nodig die je bijna nergens kunt vinden of bestellen, dus moet je zorgen voor eigen voorraad aan bv ringetjes, steentjes, haakjes, kraaltjes, pareltjes, koper, messing, zilver en goud enz.
-
Voordat een oud antiek of vintage sieraad helemaal klaar is, getoond en evt, verkocht kan worden, moeten er vaak vele stappen worden doorlopen:
A: het sieraad vermaken,
B: aanpassen,
C: solderen,
D: veilen,
E: schuren,
F: bijwerken,
G: netjes glad en smooth afwerken
H: polijsten
I: reinigen, enz.
J: Daarna fotograferen,
K: een leuke nieuwe naam bedenken die het eer aan doet,
L: en het een digitale identiteit geven..
-
Uiteindelijk, na vele fases sinds het eerste ontwerp of aanpassing , kan het bewonderd worden op de website en evt in de verkoop.
Op deze manier doen we ook iets terug aan de mensen, en de natuur, m.b.t. recycling en betaalbare prijzen.-
-
-Samenwerking:
Daarnaast hebben we een ruime collectie Schilderijen,(ca 500stks) + kunstobjecten, hobby materialen etc. te koop (ook bv. voor KUNST-UITLEEN) en verkoop. Graag willen we met meer kunstenaars en organisaties samen willen werken, en zijn voor veel nieuwe dingen ín' al het een beetje in ons straatje past?.
-
Jaarmarkten en evenementen''...
We willen graag in de nabije toekomst (2018) meer op evenementen deel gaan nemen, bv braderieën en jaarmarkten. Maar weten ook dat er steeds hogere prijzen worden gevraagd voor het huren van een kraam.
Bv €40 tot zelf €75 euro of meer per halve dag (bv van 10 u t/m 1800 u). Voor een beginnend hobbyist is dat gelijk een flinke investering, en hoop je dat je op die dag de kraam er uit hebt, anders kun je het wel vergeten next time. Onze hoop is dat er meer mensen en organisaties zijn die met ons samen willen werken? zodat het voor alle partijen betaalbaar en haalbaar is.
En hopen dat er normale prijzen worden gevraagd bv 20/25 euro per kraam a 4 mtr. Op die manier weet je zeker dat mensen komen opdagen, en ze ook een beetje kunnen verdienen, als zijnde amateur/hobbyist.
Ook zou men dan een vast adressen bestand kunnen opbouwen en bv een jaarlijks evenement kunnen organiseren' in samenwerking met de bekende standhouders, zodat iedereen ook een steentje zou kunnen bijdragen. bv met reclame, kramen opzetten, vervoer, media aandacht enz. We hopen op heel veel reacties. Dus neem even contact met ons op!.
Bellen kan ook op 0314-661150
M vr Gr Atelier J&G.

jewels-gemstones.weebly.com
13-09-2017 t/m 13-09-2018

Stuur een bericht naar "Hobby & kunstatelier Jewels&Gemstones"