hoofdmenu
volgende medeling in de rubriek workshops
170 (180)

Workshops speksteen en boetseren, Apeldoorn
(Apeldoorn Noord/Wenum Wiesel)
Barb's Beeldentuin-Atelier

Docente is Apeldoorns beeldhouwster Barbara Pijnappel, zij heeft 30 jaar ervaring in het maken van beelden in brons en steen en werken met klei, was, gips, steen en brons. Inspiratie komt soms vanzelf, van te voren of ter plekke. Intuïtief werken is mogelijk, figuratief of abstract. Lukt het niet om zelf iets te bedenken, dan kan tijdens de workshop of cursus iets aangereikt worden. Ze laat voorbeelden zien en doet voor hoe je met het gereedschap omgaat.

Een OPEN MIDDAGEN bij BARB’s BEELDENTUIN-ATELIER zijn op zondagmiddagen 5 mei, 20 augustus en 22oktober 2017 van 13.00 – 16.30 uur, met bronzen en stenen beelden in de tuin en informatie over de cursus boetseren en de workshops speksteen bewerken + boetseren met Plusklei. Bij goed weer kunnen er kleine demonstraties gegeven worden.

WORKSHOPS SPEKSTEEN en BOETSEREN:
De stukken speksteen voor deze workshop zijn wat kleiner en zijn daarom heel geschikt om in een middag een beeldje van te maken. De deelnemers doorlopen het hele proces van bewerken en leren kijken naar ruimtelijke vormgeving. Het lukt vrijwel iedereen in een middag een beeldje te maken. Veel mensen werden al enthousiast en gingen met een zelf gemaakt beeldje naar huis.
Speksteen behoort tot een van de zachtste steen soorten die er is en komt voor in vele kleuren door de inwerking van mineralen. Er zijn verschillende soorten speksteen voorradig in diverse kleuren.

Afhankelijk van het weer en het jaargetijde werken we binnen of buiten onder de overkapping.
Werken in speksteen gebeurt met speciale steen vijlen. Het is niet hakken, daar
is deze steensoort te zacht voor. Er wordt aan tafels en steenbokken gewerkt. Het polijsten doe je met speciaal steen schuurpapier en water.

De workshops speksteen bewerken zijn op diverse zaterdagmiddagen van 13.00 – 16.30 uur. De data staan op de website www.barbsgallery.com

Kosten: € 40,- per middag en excl. steen (de prijs is afhankelijk van de grootte van de steen die je uit kiest, voorradig tussen € 5,- tot € 20,-), contant afrekenen.
Meer info op de website.

www.barbsgallery.com


Kunstinzicht pagina: Barbara Pijnappel Kunstinzicht pagina: Barb's Beeldentuin-Atelier
04-02-2017 t/m 04-02-2018

Stuur een bericht naar "Barb's Beeldentuin-Atelier"