65 (177)

Creatieve en inspirerende groeps workshop speksteen of boetseren
Barb's Beeldentuin-Atelier - (Apeldoorn Noord/Wenum Wiesel)

Barb's Beeldentuin-Atelier op het prikbord
Creatieve en inspirerende groeps workshop speksteen of boetseren

Inplannen van een groeps workshop is mogelijk op een eigen datum of om een workshop als cadeaubon te geven. Een groeps workshop kan voor creativiteit + inspiratie opdoen, voor een reünie, een familie, een feestje. Als bedrijfs workshop, afdelings workshop, bedrijfsuitje, evenement, vriendinnen dag, verjaardag, jubileumcadeau, cadeaubon, personeel dag, vrijgezellenfeest, teambuilding, Het voordeel is dat Apeldoorn in het midden van het land ligt, aan de rand van de bosrijke Veluwe. De workshop kan zomers in Barb's Beeldentuin buiten gehouden worden als het goed weer is, als de vlinders om de bloemen zweven en de vogeltjes zingen. Op een open middag van de beeldentuin kunt u van te voren kijken en informatie krijgen en eventueel een demonstratie zien.

Docente is Apeldoorns beeldhouwster Barbara Pijnappel, met 31 jaar ervaring in het maken van beelden in brons en steen en werken met klei, was, steen en brons. Inspiratie komt soms vanzelf, van te voren of ter plekke. Intuïtief werken is mogelijk, figuratief of abstract. Lukt het niet om zelf iets te bedenken, dan kan tijdens de workshop iets aangereikt worden. Ze laat voorbeelden zien en doet voor hoe je met het gereedschap omgaat.

De stukken speksteen zijn wat kleiner en zijn daarom ideaal om in een middag een beeldje van te maken. Tijdens de workshop wordt er gewerkt met professionele steenvijlen. Het is niet hakken, daar is deze steensoort te zacht voor. Er zijn verschillende speksteensoorten op voorraad. Gewerkt wordt er aan tafels en steenbokken. Het polijsten doe je met speciaal steen schuurpapier.
Tijdens deze workshop kun je ook kiezen om te boetseren met Plusklei i.p.v. steen te
bewerken. Dit is speciale zelf hardende klei die niet gebakken hoeft te worden in een (klei)oven. Een gemaakt beeldje hoeft , als het klaar is, alleen maar op een rustige plek te staan om te drogen. Na enige tijd is het daarna voldoende uitgehard. Deze klei kan beschilderd worden na het uitharden.

Een middag een workshop volgen kost € 40,- p.p. (incl. btw, gebruik van zagen, speciale vijlen + speciaal steen schuurpapier, koffie en thee) en duurt van 13.00- ±16.30 uur. De prijs is excl. een speksteen of de Plusklei. Stenen zijn tussen de € 5 - € 20,-, je kunt het zo duur maken als je wilt.
Het lukt vrijwel iedereen in een middag een beeldje te maken. Veel mensen werden al enthousiast en gingen met hun zelfgemaakte beeldje naar huis.
Meer info over data, het materiaal en tips op www.barbsgallery.com

OPEN MIDDAGEN 2018 bij BARB’s BEELDENTUIN-ATELIER zijn op zondagmiddagen 10 juni, 2 september en 11 november van 13.00 - 16.30 uur, met bronzen en stenen beelden in de tuin en informatie over de workshops speksteen bewerken + boetseren met Plusklei en de cursus boetseren Bij goed weer kunnen er kleine demonstraties gegeven worden.

www.barbsgallery.com

31-01-2018 t/m 31-01-2019

Barb's Beeldentuin-Atelier ( Apeldoorn Noord/Wenum Wiesel ) Workshops

spekstenen paardenkopje

Barb's Beeldentuin-Atelier ( Apeldoorn Noord/Wenum Wiesel ) Workshops (2)

bloem, indiase speksteen

Barb's Beeldentuin-Atelier ( Apeldoorn Noord/Wenum Wiesel ) Workshops (3)

Dreamspirit, intuitief beeldje, roze Chinese speksteen + groenige Braziliaanse speksteen

Barb's Beeldentuin-Atelier ( Apeldoorn Noord/Wenum Wiesel ) Workshops (4)

Libelle, groene Chinese speksteen

Barb's Beeldentuin-Atelier ( Apeldoorn Noord/Wenum Wiesel ) Workshops (5)

Dolfijntjes, geboetseerd in Plusklei

Barb's Beeldentuin-Atelier ( Apeldoorn Noord/Wenum Wiesel ) Workshops (6)

Vlammetjes, geboetseerd + beschilderde potten in Plusklei

Barb's Beeldentuin-Atelier ( Apeldoorn Noord/Wenum Wiesel ) Workshops (7)

portret in plusklei

Barb's Beeldentuin-Atelier ( Apeldoorn Noord/Wenum Wiesel ) Workshops (8)

tijdens de workshop

Barb's Beeldentuin-Atelier ( Apeldoorn Noord/Wenum Wiesel ) Workshops (9)

tijdens de workshop

Stuur een bericht naar "Barb's Beeldentuin-Atelier"