hoofdmenu
volgende medeling in de rubriek workshops
43 (169)

Workshops speksteen
(Apeldoorn Noord/Wenum Wiesel)
Barb's Beeldentuin-Atelier

Speksteen en boetseer workshops Apeldoorn

Op diverse zaterdagmiddagen worden inspirerende en creatieve speksteen workshops speksteen gehouden in/bij Barb’s Beeldentuin-Atelier bij Apeldoorn. Docente is beeldhouwster Barbara Pijnappel, met 30 jaar ervaring in het maken van beelden in brons en steen en werken met klei, was, gips, steen en brons. Inspiratie komt soms vanzelf, van te voren of ter plekke. Intuïtief werken is mogelijk, figuratief of abstract. Lukt het niet om zelf iets te bedenken, dan kan tijdens de workshop iets aangereikt worden. Ze laat voorbeelden zien en doet voor hoe je met het gereedschap omgaat.

De stukken speksteen zijn wat kleiner en zijn daarom heel geschikt om in 1 middag een beeldje van te maken. Tijdens de workshop wordt er gewerkt met speciale steenvijlen. Het is niet hakken, daar is deze steensoort te zacht voor. Er zijn verschillende speksteensoorten op voorraad. Gewerkt wordt er aan tafels en steenbokken. Het polijsten doe je met speciaal steen schuurpapier.

Een middag een workshop volgen kost € 40,- p.p. (incl. btw, gebruik van zagen, speciale vijlen + speciaal steen schuurpapier, koffie en thee) en duurt van 13.00-16.30 uur. De prijs is excl. een speksteen. Stenen zijn tussen de € 5 - € 20,-, je kunt het zo duur maken als je wilt. Het lukt vrijwel iedereen in een middag een beeldje te maken. Veel mensen werden al enthousiast en gingen met hun zelfgemaakte beeldje naar huis.
Aanmelding en meer info over het materiaal en tips voor het maken op www.barbsgallery.com

OPEN MIDDAGEN 2018 bij BARB’s BEELDENTUIN-ATELIER zijn op zondagmiddagen 10 juni, 2 september en 11 november van 13.00 - 16.30 uur, met bronzen en stenen beelden in de tuin en informatie over de workshops speksteen bewerken + boetseren met Plusklei en de cursus boetseren Bij goed weer kunnen er kleine demonstraties gegeven worden.

www.barbsgallery.com


Kunstinzicht pagina: Barbara Pijnappel Kunstinzicht pagina: Barb's Beeldentuin-Atelier
20-11-2017 t/m 20-11-2018

Stuur een bericht naar "Barb's Beeldentuin-Atelier"