hoofdmenu
volgende medeling in de rubriek workshops
164 (172)

Workshops beeldje boetseren met Plusklei
(Apeldoorn Noord/Wenum Wiesel)
Barb's Beeldentuin-Atelier

Creatief met klei! Maak je eigen beeldje bij een workshop boetseren met Plusklei!
Beeldhouwster Barbara Pijnappel maakt 30 jaar beelden, waarbij ze werkt met klei, was, gips, brons en steen en heeft veel geëxposeerd in binnen- en buitenland. Zij heeft een kleine beeldentuin-atelier aan de rand van Apeldoorn-Noord en Wenum Wiesel, waar zij de laatste 10 jaar workshops geeft en sinds 6 jaar cursussen boetseren met was en klei.
Kosten p.p. per workshop € 40,- excl. kosten voor de klei.

Deelname data op de website www.barbsgallery.com of groeps reservering voor min. 4 pers. op een zelf te kiezen datum en tijd (in overleg).

HET MATERIAAL: De Plusklei is een natuurlijke zelf hardende klei, die niet in een (klei)oven gebakken hoeft te worden. Ik laat je verschillende manieren van benaderen zien om een beeldje te maken
Zo doorloop je het hele maakproces en krijg je ook wat mee over ruimtelijke vormgeving. Bijv. werken met hol/bol, richting, vlakken, beweging welke elementen in elk beeld terugkomen of het beeldje nou abstract of figuratief is. Wil je vaker werken met hetzelfde pakje klei, dan moet je het goed in een vochtige doek wikkelen en in plastic inpakken.
Een gemaakt beeldje hoeft, als het klaar is, alleen maar op een rustige plek te staan om te drogen. Het is daarna voldoende uitgehard. Het kan wel in een gewone oven gebakken worden. Dan moet je het eerst gewoon laten drogen, eenmaal droog kan het op 130ºC gebakken worden.
Deze klei is ook te beschilderen met elk verftype en potlood.
GROEPEN
Het is ook mogelijk om in overleg voor groepen een workshop te organiseren op andere dagen bijv. als verjaardagscadeau, vrijgezellen dag, jubileum of afdelings uitje.

CADEAUBON
Op aanvraag kunt u een of meerdere cadeaubonnen voor workshops speksteen bewerken bestellen. Geldigheidsduur 1 jaar.

www.barbsgallery.com/cursusboetseren.html


Kunstinzicht pagina: Barbara Pijnappel Kunstinzicht pagina: Barb's Beeldentuin-Atelier
04-02-2017 t/m 04-02-2018

Stuur een bericht naar "Barb's Beeldentuin-Atelier"