169 (178)

Blog Workshop met vriendinnen voor een dag

Atelier Timmermans Creatief (TiCreA) | (waalwijk)

Blog Workshop met vriendinnen voor een dag

Vorige week een workshop “een beeld maken in een dag” voor vriendinnen gegeven. In deze dag leert men hoe men een model van een mens maakt. Deze workshops hebben vooral als doel een fijn dag voor de vriendinnen verzorgen, waarbij ze ook nog kunnen uit proberen hoe creatief men eigenlijk is.

Meestal starten we met een kopje koffie of thee en wordt er bijgekletst door de dames, ik laat ze maar even want waarschijnlijk zien ze elkaar ook niet elke dag. Maar dan gaan we serieus aan de slag, ik leg de verhoudingen van een lichaam uit en dat deze verhoudingen ook gelden als men ligt zit of op zijn kop hangt. Langzaam starten ze dan met de klei in beweging te krijgen, door er rake klappen op te geven en op de grond te gooien zodat de klei lekker soepel wordt om mee te werken. Dit is ook een stukje agressie therapie voor iedereen zijn de gebruikelijke opmerkingen.

En dan starten we met het eigenlijke model te maken: deze keer een dame in foetus houding met handen onder het hoofd, lekker opgekruld, alsof ze compleet in balans is met zichzelf. De houding straalt rust en geborgenheid uit en weinigen vinden dit geen mooie houding. Na wat uitleg en het positioneren van de klei in de goede vorm van het model, de eerste opzet op de werkplaat, zijn we alweer aangekomen bij de lunch. Heerlijke verhalen schieten over en weer tussen brood kaas worst sla met groenten en om dit alles te verlichten een glaasje. Dan moeten ze toch echt weer aan de slag, hoe gezellig de lunch ook is want anders komt er niets af. Nu gaan we aan het serieuze werk de armen benen handen voeten en hoofd worden precies nagemaakt en af een toe klinkt een zucht, maar iedereen lijkt het toch aardig voor elkaar te krijgen. Sommige bekennen nu dat ze het eigenlijk niet zagen zitten van te voren,maar dat ze het toch wel leuk vinden om te doen. En dan is het zover iedereen heeft met een klein beetje hulp van mij een mooi stuk liggen en nu is het wachten op het drogen en de kleioven, dit wachten duurt zo een zes weken en dan…… mogen ze het komen ophalen en vol trots mee naar huis nemen.

www.mariontimmermans.nl

25-03-2019 t/m 25-03-2020

Atelier Timmermans Creatief (TiCreA) ( waalwijk ) Workshops
Atelier Timmermans Creatief (TiCreA) ( waalwijk ) Workshops (2)
Atelier Timmermans Creatief (TiCreA) ( waalwijk ) Workshops (3)
Atelier Timmermans Creatief (TiCreA) ( waalwijk ) Workshops (4)
Atelier Timmermans Creatief (TiCreA) ( waalwijk ) Workshops (5)
Atelier Timmermans Creatief (TiCreA) ( waalwijk ) Workshops (6)
Atelier Timmermans Creatief (TiCreA) ( waalwijk ) Workshops (7)

Stuur een bericht naar "Atelier Timmermans Creatief (TiCreA)"