6 (174)

Tekst schrijven voor kunstenaars - Fuse, NDSM-werf, Amsterdam

Stichting la Jetée | (Amsterdam)

Inschrijven en info: stichtinglajetee@hotmail.com

NDSM werf kunststad Amsterdam
Op de maandagen 17u-18.30u vanaf 03 februari 2020

English speakers are welcome, check: http://jetee.nl/writing-for-artists/


Je bent kunstenaar en wilt een tekst over je eigen werk schrijven? Je moet een aanvraag doen voor een subsidie maar krijgt het niet op papier?

In deze cursus wordt in een korte reeks lessen een handvat gegeven voor het schrijven van een goede tekst. Hoe kun je de zelfcensuur even los laten en tot tekstproductie komen? Hoe kun je dichter bij de kern van je eigen fascinatie komen? En hoe kun je voor jezelf weer een redacteur zijn en alles een kop en staart geven?

Er wordt gezocht naar een authentieke woordkeuze. Veel teksten van kunstenaars worden te pretentieus of te algemeen. Maak er iets van dat echt bij je past. Vermijd verdubbeling. Geef een beeld. Laat anderen je passie voelen. Ontwikkel de lef om geimproviseerd voor een groep over je werk te spreken.

Het is mogelijk om blanco in te stappen maar het is handig een eigen project mee te nemen. Gewerkt wordt met technieken die tot meer vrijheid in het schrijven kunnen leiden en grotere concentratie. Ook wordt – binnen de veiligheid van een set ijkpunten – de groep uitgenodigd om feedback op de teksten te geven zodat deze scherper worden. Je leert hiermee om kritiek positief om te buigen en te gebruiken.

Inschrijven voor de cursus Tekst schrijven voor kunstenaars

Ester Eva Damen is filmmaker met een achtergrond in de beeldende kunst. Ze volgde naast de Filmakademie (scenario & regie) en een master aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten (film/video) een schrijversvakopleiding. Ook adviseert ze kunstenaars die een tekst over hun eigen werk willen ontwikkelen.

jetee.nl

27-01-2020 t/m 27-04-2020

Stuur een bericht naar "Stichting la Jetée"