43 (137)
Meer van Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie
Kunstinzicht pagina: Barbara Pijnappel Kunstinzicht pagina: Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie

Creatieve workshops speksteen of boetseren met open inschrijving bij Apeldoorn

Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie | (Apeldoorn)

Creatieve workshops speksteen of boetseren met open inschrijving bij Apeldoorn

SPEKSTEEN WORKSHOPS & BOETSEREN met open inschrijving 2022

Jouw eigen unieke beeldje maken bij een workshop boetseren of speksteen bewerken bij Barb’s Beeldentuin-Atelier aan de rand van Apeldoorn. Een leuke en inspirerende locatie en workshop voor zowel beginners als gevorderden. Voor alleen gaanden of met z’n 2-en. Of bijv. voor een klein groepje, familie- of vriendenfeestje of voor jubileum, reünie of cadeau. Een uniek beeldje maken in zelf hardende Plusklei of speksteen bij professionele en deskundige beeldhouwster Barbara Pijnappel, die meer als 30 jaar beelden maakt in verschillende materialen.

Het boetseren is met zelf hardende Plusklei. Deze klei hoeft niet gebakken te worden in een oven. Een gemaakt beeldje hoeft, als het klaar is, alleen maar op een rustige plek te staan om te drogen. Na enige tijd is het daarna voldoende uitgehard. Deze klei kan beschilderd worden na het uitharden.

Bij een speksteen workshop ga je zelf je steen uitkiezen, deze zijn er in verschillende maten en kleuren bij Barb’s Beeldentuin-Atelier. De stukken speksteen zijn wat kleiner en zijn daarom ideaal om in een middag een beeldje van te maken. Tijdens de workshop wordt er gewerkt met professionele steenvijlen. Het is niet hakken, daar is deze steensoort te zacht voor. Gewerkt wordt er aan tafels en steenbokken. Het polijsten doe je met speciaal steen schuurpapier.

Bij beide workshops laat ze voorbeelden zien en doet ze voor hoe je met het professionele gereedschap omgaat en met het materiaal. Creativiteit en inspiratie ontstaan als vanzelf terwijl je bezig bent. Iedereen kan deze workshop doen, van jong tot oud. Geen ervaring is geen bezwaar. Je wordt steeds geholpen om een mooi beeldje te maken en u leert te kijken naar vormen en structuren. Een beeldje maken aan de hand van een thema is ook mogelijk. Lukt het niet om zelf iets te bedenken, of loop je vast, dan kunnen tijdens de workshop ideeën aangereikt worden. Het lukt vrijwel iedereen in een middag een beeldje te maken.

De data van de workshops met open inschrijving zijn 1x per maand op een zaterdagmiddag, check de website voor de exacte datum.

Een middag een workshop volgen kost € 50,- p.p. (incl. btw, koffie/thee/koek). De prijs is excl. steen en klei. Voor groepen van 4 pers. of meer is het mogelijk een eigen datum in te plannen.
Meer info en aanmelden kan via www.barbsgallery.com

www.barbsgallery.com

21-07-2022 t/m 21-07-2023

Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie ( Apeldoorn ) Workshops
tijdens een workshop binnen
Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie ( Apeldoorn ) Workshops (2)
egeltjes gemaakt bij een workshop
Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie ( Apeldoorn ) Workshops (3)
Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie ( Apeldoorn ) Workshops (4)
Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie ( Apeldoorn ) Workshops (5)
Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie ( Apeldoorn ) Workshops (6)
Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie ( Apeldoorn ) Workshops (7)
Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie ( Apeldoorn ) Workshops (8)

Stuur een bericht naar Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie