48 (90)

Workshops Beeldhouwen, klassiek en restauratie

Wim Hage | (Achterveld)

Op de zaterdagen geeft Wim workshops beeldhouwen. Deze zijn voor volwassenen, voor iedereen vanaf het eerste begin tot zeer ver gevorderd.

Er kan zowel eenmalig als meerdaags aan deelgenomen worden. Het werk hoeft niet dezelfde dag nog af. Ervaring met steen bewerken of andere handvaardigheid is mooi meegenomen maar helemaal niet noodzakelijk. Mergel en speksteen zijn zo zacht dat ook de beginner na een dag al met een beeld naar huis kan gaan.
De nadruk ligt op figuratief werk en ornamenten, maar als u liever abstract werkt kan dat natuurlijk ook. Voorop staat het beeldhouwen en het bewerken van natuursteen. Er is geen klassikaal les of moeilijke theorie. Kennis komt tijdens de workshop wel ter sprake en ervaring, die doet u zelf gaandeweg vanzelf op.

De workshop is inclusief het gebruik van gereedschappen, maar exclusief materiaal. Immers: de een wil bescheiden te werk gaan en de ander wil zo groot mogelijk. Sommigen willen maar een dag en sommigen krijgen er maar geen genoeg van.

We beginnen met het leren hanteren van het gereedschap. Meteen daarna gaan we over tot het maken van een eigen werkstuk. Wie in het bezit is van eigen steen en/of gereedschap, mag dat zeker meenemen en anders zorgen we ervoor.

Gedurende de hele dag is er begeleiding zodra u dat nodig heeft. Dat begint met het idee wat te maken tot en met het leggen van de laatste hand aan het werk. Als u met wat dan ook vast dreigt te lopen, dan vinden wij de oplossing.

U beeldhouwt in een oude boerenschuur van een voormalige melkveehouder. Deze bevindt zich in de prachtige omgeving vlakbij Achterveld. Dat stukje land zijn ze vergeten met de ruilverkaveling. Het is nog een ouderwets stukje boerenland met stukjes bos, houtwallen, een slingerend beekje, oude erfbeplanting en zo. Het lijkt wel wat op Twente.De kosten bedragen €45,- per dag of €25,- voor een halve dag. Pinnen op locatie is nog niet mogelijk, afrekenen op de dag zelf. De werktijden zijn van 10.00 tot 18.00. Koffie en thee is inbegrepen, maar de lunch (warenwet) niet.

Uitvoerige informatie vindt u op de website www.wimhage.wordpress.com. Inschrijven bij voorkeur per email: hagonius@xs4all.nl. Indien nodig: tel 06-51057345.

www.wimhage.wordpress.com

13-09-2020 t/m 13-12-2020

Achterveld
Bezig met letterhakken
Achterveld (2)
Mag ik je even helpen?

Stuur een bericht naar "Wim Hage"