34 (92)

indigo workshop maak je eigen shibori sjaal

Marte Haverkamp | (Amsterdam)

INDIGO WORKSHOP MAAK JE EIGEN SHIBORI SJAAL

INDIGO WORKSHOP MAAK JE EIGEN SHIBORI SJAAL

Zaterdag 24 april – 10:00 – 13:00
Vrijdag 7 mei – 19:00 – 21:00
Zaterdag 15 mei – 13:00 -16:00

Prijs: € 80,-

Werken met je handen geeft rust in je hoofd. Door je te volledig te focussen op dat wat je met je handen aan het doen bent heb je even geen tijd voor de andere gedachten en gun je je bovenkamer rust (-;

Tijdens de workshop werken we met een duurzaam en veilig indigo recept op basis van uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Het verfbad zal al voor jullie klaar staan omdat we ons vooral willen focussen op het creëren!

Tijdens de workshop, begeleid door kunstenaars Roua en Marte gaan we aan de slag met verschillende Shibori technieken en maakt iedereen een sjaal met eigen patroon. Shibori is een eeuwenoude Japanse verftechniek waarbij je doormiddel van vouwen, samenbinden, klemmen en naaien een patronen maakt op de stof. Met deze techniek voorkom je dat sommige delen van de stof geverfd worden en maak je de meest prachtige handmatige patronen.

Roua en Marte, beide opgeleid als kunstenaars ontmoeten elkaar als collega’s bij het BORO*ATELIER waar ze beide gefascineerd raakte door de ambacht van natuurlijk verven. Samen vonden ze het de hoogte tijd voor wat positiviteit en creativiteit, dus bedachten ze samen de fijne Shibori workshop waar de focus ligt om het creëren van je eigen sjaal. Even weg van de computer en aan de slag met je handen!

Tijdens de workshop leer je: verschillende Shibori technieken, hoe je een verfbad maakt met natuurlijke indigo, achtergrond informatie over waarom indigo zo bijzonder is!

De workshop is inclusief: sjaal gemaakt van organic cotton (50 x 250 cm) alle benodigde gereedschappen om patronen te creëren, natuurlijk verf materiaal, koffie & thee.

Lokatie: Agatha Dekenstraat 28, Amsterdam

www.studiomarte.nl

11-04-2021 t/m 11-07-2021

Marte Haverkamp ( Amsterdam ) Workshops
INDIGO WORKSHOP MAAK JE EIGEN SHIBORI SJAAL
Marte Haverkamp ( Amsterdam ) Workshops (2)
INDIGO WORKSHOP MAAK JE EIGEN SHIBORI SJAAL

Stuur een bericht naar "Marte Haverkamp"