2 (134)

Het Portret - Expeditie Kunst Kijken - Katwijks Museum 12 oktober 2022

Mariska de Kok | (Katwijk aan Zee)

Het Portret - Expeditie Kunst Kijken - Katwijks Museum 12 oktober 2022

Musea doen hun best om ons te imponeren met hun prachtige collectie. Vaak is er zoveel te zien, dat daardoor kijken moeilijk wordt. Overvoerd, met hoofdpijn en duizelig ga je weer op pad naar huis. Onder je arm natuurlijk een nieuw aangeschafte catalogus, zodat je rustig thuis kan nakijken wat je nu eigenlijk heb gezien, maar ook wat je hadden kunnen zien……. Dit kan anders!

Tijd om samen op ontdekkingstocht te gaan!

Expeditie Kunst Kijken
Het verhaal over het schilderij zelf. Aandacht voor de penseelstreek, de manier van schilderen, de dans op het doek. Welke kleuren heeft hij gebruikt? Wat voor kleurencombinaties? Is er een handschrift te ontdekken in zijn werkwijze? Waar zit de lichtbron? Wat voor lichtbron? Is er een lichtbron? Juist dit soort vragen zorgt dat we echt gaan kijken naar het werk. Zodat de kunstwerken de aandacht krijgen die zij verdienen. En jij een boeiende interactie met het werk. Grote kans dat je het kunstwerk wat je op deze manier hebt bekeken, nooit meer gaat vergeten.

Wat kunt je van deze workshops verwachten?
Deel 1 Uitleg in woord en beeld over het thema. Een kijkje achter de schermen. Aandacht voor vakmanschap. Antwoord op de vraag: Hoe doen ze dat? Alle ruimte voor vragen en interactie.

Deel 2 Op expeditie in het museum – uitleg aan de hand van de kunstwerken, zelf aan de slag & de Kunstquiz. Alles in vraag stellen, op zoek naar de antwoorden.

Het doel: Het verschil ontdekken tussen kijken & zien. Nog meer genieten van de schoonheid om ons heen. De gehele workshop is interactief! Ervaring ondergeschikt. Laat je verrassen!

Maximaal 12 personen per groep

Mijn uitnodiging aan jou – dwaal met mij mee in de eerstvolgende expeditie Kunst Kijken – de Kunst van het Kijken.

Op of aanmerkingen? Vragen? Ik hoor het graag! Hartelijke groet, Mariska de Kok

www.marisk.nl

07-10-2022 t/m 07-01-2023

Mariska de Kok ( Katwijk aan Zee ) Workshops
Mariska de Kok ( Katwijk aan Zee ) Workshops (2)
Mariska de Kok ( Katwijk aan Zee ) Workshops (3)

Stuur een bericht naar Mariska de Kok