126 (172)
Meer van WG Kunst

kunstworkshops voor kinderen WG Kunst MidzomerMokum 2023

WG Kunst | (Amsterdam)

kunstworkshops voor kinderen WG Kunst MidzomerMokum 2023

WG KUNST MIDZOMERMOKUM 2023 GRATIS KUNSTWORKSHOPS
voor kinderen van 6-14 jaar
Ook in 2023 jaar organiseert WG Kunst in de zomervakantie GRATIS creatieve workshops in het kader van MIDZOMERMOKUM. In de eerste week van de zomervakantie (van 24 t/m 28 juli) en in de laatste week (30, 31 augustus & 1 september). Gewerkt wordt in kleine groepjes (maximaal 14 deelnemers). De tweede week zijn de workshops in de WG Kunst Werkplaats.

Periode 30 augustus t/m 1 september 2023 (laatste week zomervakantie)
Begeleidend kunstenaars Marit Maes en Christine Maas

Woensdag 30 augustus
10.30-12.00 Sjabloondruk à la Werkman
Leer alles over deze mooie druktechniek die geïnspireerd is op het werk van de Groningse kunstenaar HN Werkman. Zijn zelfbedachte techniek noemde hij ‘druksels’. Met behulp van rollers, verf en zelfgemaakte sjablonen maak je prachtige afdrukken. Door de verschillende kleuren over elkaar te gebruiken, ontstaan er magische effecten. Omdat we voor deze workshop geen drukpers nodig hebben, kun je het thuis nog eens herhalen

13.00-14.30 Bouw een maquette van je ideale eiland
Met gerecyclede materialen bouw je een maquette en wordt je de architect van jouw zelfbedachte eiland. In deze workshop ontdek je hoe je verschillende materialen aan elkaar verbindt en je ideeën ruimtelijk vormgeeft.

Donderdag 31 augustus
10.30-12.00 Oerverf maken en schilderen
Vroeger maakten schilders zelf hun verf met een paar ingrediënten: pigment, ei en water. In de prehistorie hadden ze nog niet zoveel kleuren verf als wij nu hebben. Ze haalden de pigmenten (kleurenpoeders) uit de aarde. Met je zelfgemaakte verf maak je een schilderij dat zo uit de oertijd lijkt te komen.

13.00-14.30 De magie van de collage
‘Schilderen met scharen’ noemde de kunstenaar Henri Matisse zijn collagetechniek. We bekijken hoe verschillende kunstenaars de collage gebruikten in hun werk en gaan vervolgens zelf aan de slag met gekleurd papier, kranten en tijdschriften

Vrijdag 1 september
10.30-12.00 Mini-circus van Calder
Alexander Calder werd wereldberoemd met zijn miniatuur circus. Hij maakte kleine poppetjes en beestjes van o.a. ijzerdraad en liet ze bewegen op muziek. We bekijken een filmpje van zijn circus en maken onze eigen mini circusartiesten en dieren.

13.00-14.30 Maskers maken
Maskers bestaan al heel lang en worden overal ter wereld gemaakt. We bekijken de prachtigste exemplaren en gaan daarna zelf aan de slag. We werken met karton, verf en gerecyclede materialen.

nadere informatie op www.wgkunst.nl
Aanmelden via reserveren@wgkunst.nl

Mede mogelijk gemaakt door MIDZOMERMOKUM gemeente Amsterdam

www.wgkunst.nl

04-08-2023 t/m 04-02-2024

WG Kunst ( Amsterdam ) Workshops

Stuur een bericht naar WG Kunst