2 (3)

Oproep voor Kunstenaars- Expositie ‘Autonomie?! In filmtheater Kriterion

Filmtheater Kriterion | (Amsterdam)

We nodigen makers uit werk in te sturen voor het 75-jarige jubileum van filmtheater Kriterion in Amsterdam. Voor de studenten die Kriterion sinds 1945 runnen is ‘autonomie’ steeds een belangrijk ideaal geweest. In het jubileumweekend willen we dit thema dan ook uitgebreid in vraag stellen, onderzoeken, ter discussie stellen, eren en vieren.

Wij zijn op zoek naar vijf kunstenaars die in hun werk of methode een dialoog rond ‘autonomie’ aan gaan. Dit kan op honderden verschillende manieren geïnterpreteerd worden: autonomie als thema , autonomie in stijl of methode, een gebrek aan autonomie, autonomie als vrijheid, autonomie als verzet. Wij zijn geïnteresseerd in alle vormen die dit begrip aan kunnen nemen in kunst en in de wereld daaromheen.

Wij aanvaarden allerlei soorten media ( schilderen / video / geluid / installaties / performance / sculptuur etc. ) die we in het pand tentoon kunnen stellen. Afhankelijk van de inzendingen gaan wij aan de slag om een programma samen te stellen waarin we ongeveer vijf werken van verschillende makers laten zien. We aanvaarden zowel oud, nieuw en ongezien werk.

Vragen over aanlevering en formats kunnen naar jubileum@kriterion.nl

Informatie over de geschiedenis van Kriterion: https://www.kriterion.nl/over-kriterion/geschiedenis

DEADLINE:

31 juli 2020

ENTRY FEE:

Nee

VERGOEDING:

100,-

AANMELDING

jubileum@kriterion.nl voor aanmelding en vragen

DISCLAIMER

Het is mogelijk dat wij de datum van ons jubileumweekend opschuiven afhankelijk van hoe de corona-maatregelingen er dan uitzien. Kunstenaars behouden in dat geval altijd het recht hun werk terug te trekken.

www.kriterion.nl/films/call

06-05-2020 t/m 06-06-2020

Stuur een bericht naar "Filmtheater Kriterion"