2 (5)

soloexpositie lia van vugt

Peter Rommers Couture Art & Design | (Amsterdam)

SOLOEXPOSITIE LIA VAN VUGT

Lia van Vugt is in 1945 geboren op Goeree Overflakkee. Na het gymnasium in Roosendaal volgde ze de opleiding Monumentale Vormgeving aan de academie 'Artibus' in Utrecht. Van 1976 tot 1978 volgde ze de beeldhouwopleiding aan de Jan van Eyck-academie in Maastricht, destijds het enige postacademiale instituut in Nederland. In 1977 ontving Lia een stipendium van het Italiaans Cultureel Instituut voor een vervolgstudie aan de Brera Academie in Milaan.

De beelden van Lia van Vugt zijn zelfstandige objecten die hun eigen regels volgen. De belangrijkste regel is dat het beeld van alle kanten bekeken kan worden, van onderen, van boven, van opzij. Het gaat erom hoe het beeld ingrijpt in de ruimte eromheen.
Een goed beeld ontstaat langzaam. Er is oneindig veel tijd en monomane aandacht voor nodig. Hier iets wegnemen, daar iets toevoegen, het is een kwestie van millimeters. Het handmatige proces is een vorm van meditatie, van met jezelf praten zonder exact te weten wat je aan het zeggen bent. "Het beeld is goed," zegt Lia, "wanneer de ogen er overheen kunnen dwalen en steeds nieuwe dingen ontdekken."

Lia van Vugt heeft een bewonderenswaardige en zeldzame beheersing van het beeldhouwersambacht. Ze beoefent zowel het modelleren als het hakken. Ziij werkt in hout, steen, brons en glas.

De huidige expositie (die tot begin januari te zien zal zijn) toont diverse objecten en sculpturen, waarin het handschrift van Lia van Vugt duidelijk naar voren komt.

Ik hoop jullie te zien op de opening of anders ergens tijdens de expositieperiode
(van dinsdag t/m zaterdag, van 12.00 - 18.00 uur)

Hartelijke groet,
Peter

www.peterrommers.nl

16-11-2022 t/m 16-02-2023

Peter Rommers Couture Art & Design ( Amsterdam ) Agenda / expositie / open atelier

Stuur een bericht naar Peter Rommers Couture Art & Design