8 (17)

Maak je eigen zilveren ring Workshop

sophia zobel | (Amsterdam)

Maak je eigen eigen zilveren ring met de verloren was techniek!

Deze workshop is voor iedereen die van sieraden houdt en altijd al eens iets zelf heeft willen maken. Zonder enige ervaring met goudsmeden of sieraden maken nodig te hebben, ben je na deze 3,5 uur durende workshop een echte zilveren ring naar eigen ontwerp rijker!

De verloren was techniek wordt al sinds 6000 jaar gebruikt om sieraden mee te maken. Een model wordt uit was gemaakt en vervolgens in zilver gegoten.
Tijdens de workshop leer je over verschillende soorten was en de bewerkingstechnieken die daar bij horen. Dan gaan we zelf onze ringen ontwerpen en modeleren. Werken met was is relatief makkelijk en de gereedschappen zijn makkelijk te hanteren. Het beste is dat de resultaten van was gegoten sieraden gegarandeerd goed en bijzonder zijn.
Na de workshop worden de ringen dan in 1e gehalte zilver gegoten. Vervolgens halen wij het gietkanaal er voor je af en polijsten wij de creaties, zodat jij kunt shinen met je zelfontworpen unieke ring!

Omschrijving van de workshop:
Je kunt 1 of (tegen een kleine meerprijs) meerdere ringen maken en zult leren over de verschillende soorten was. Wij gaan je uitleggen hoe je met was werkt: zagen, vijlen, snijden, kerven en ontwerpen komen aan bod en verder leer je hoe om te gaan met de verschillende gereedschappen. Tijdens de 3.5 uur hebben we genoeg tijd om wat te experimenteren, een ring te maken en de verloren was techniek goed te begrijpen.
Nadat de workshop afgelopen is, zullen wij de ringen gieten en professioneel afwerken en binnen ongeveer twee weken krijg je de ring dan terug. Vervolgens kun je de ringen komen afhalen, of kunnen we ze naar je opsturen.
Omdat we met kleine groepjes werken (max 5 mensen), hebben we lekker veel ruimte en tijd om iedereen goed persoonlijk te kunnen begeleiden en adviseren, zodat iedereen echt haar of zijn droomontwerp kan realiseren.
Door onze expertise en jaren van ervaring in goudsmeden en ontwerpen kunnen we je goed helpen en meedenken.

Kosten:
De kosten van de workshop inclusief de materiaal kosten voor het maken van 1 ring zijn €140. Hiervan vragen we je de helft van te voren te betalen, en kun je de rest bij aanvang van de workshop betalen.
Tegen een meerprijs van €30 plus zilver kun je eventueel nog een tweede (of derde en vierde...) ring maken.
Het maximaal aantal deelnemers voor de workshop is 5 personen.

Je kunt een plekje voor de workshop boeken door een mailtje te sturen naar: argyrie@hotmail.com of een berichtje/belletje naar lieselot: 0619814248.
En natuurlijk kun je ook voor verzoeken of andere vragen terecht!
Hopelijk tot snel!

Groetjes,
Sophia en Lieselot

naar de website

20-09-2019 t/m 20-12-2019

Stuur een bericht naar "sophia zobel"