1 (3)

Wekelijkse schildercursus Arnhem

Studio Iskander | (Arnhem)

Wekelijkse schildercursus Arnhem

Of het nu één workshop is of jarenlang les nemen, het leren tekenen en schilderen blijft voor iedereen een verrijking op het (dagelijkse) leven.
De wekelijkse cursus en kenmerkt zich door een open en holistische benadering. De belangrijkste motivatie van de docent is het toegankelijk en eenvoudig maken van de teken en schilderkunst.

Je wordt stap voor stap begeleid, gemotiveerd en soms uitgedaagd tot het nemen van nieuwe stappen om zo tot vernieuwende inzichten te komen. Tijdens de lessen wordt er met houtskool en olieverf gewerkt. Houtskool wordt gebruikt voor het tekenen, opzetten en het doen van 'kijk' oefeningen. Olieverf is het voornaamste medium waar de cursist uiteindelijk in thuis wordt gebracht.

De lessen vinden plaats in het atelier van Studio Iskander. Het geeft ruimte aan maximaal 8 cursisten. Al het materiaal is aanwezig voor de beginnende cursist. Wanneer men verder groeit en meer een eigen stijl en voorkeur ontwikkeld gaat men zelf materiaal aanschaffen.
De docent is een kunstschilder in hart en nieren. Hij heeft een grote passie voor het vak maar ook voor het doorgeven van de aanwezige kennis. Schilderen is een vak waar je niet uitgeleerd in hoeft te zijn. Maar wat voor de docent vooral belangrijk is gebleken is het eenvoudig houden van de verschillende facetten van het schilderen.

PROEFLES:
Een proefles is altijd mogelijk op elk van de cursusdagen. Een proefles kost € 15,00. Wanneer men daarna besluit om lessen te volgen wordt dit bedrag in mindering gebracht. Wil je jezelf aanmelden of gewoon meer weten? Neem vrijblijvend contact op.

LESDAGEN:
- Maandagavond van 18.30 tot 21.30
- Woensdagochtend van 09.00 tot 12.00
- Vrijdagavond van 18.30 tot 21.30
KOSTEN:
Studio Iskander hanteert een open lesaanbod. Dit betekend dat je zelf bepaald wanneer je naar de les komt en alleen betaald voor de lessen die zijn gevolgd. De lessen worden elk eind van de maand in rekening gebracht.
Kosten per les: €25,00
Strippenkaart: €225,00

LOCATIE:
Het atelier waar de cursus wordt gegeven is makkelijk te bereiken met auto, fiets, openbaar vervoer en ligt op loopafstand van station Presikhaaf.

BASISCURSUS
Om vanuit het niets in iets te gaan staan.
Binnen de wekelijkse schildercursus is het mogelijk om als beginner te starten met een basiscursus. Hierin wordt je stap voor stap meegenomen in de verschillende aspecten van het tekenen en schilderen. In het begin ga je veel oefeningen doen met houtskool. Je leert om goed te kijken, verhoudingen herkennen, composities op te stellen, tonen herkennen en vertalen naar kleur en grijstonen. Na ongeveer 4 lessen stappen we over naar het hanteren van olieverf. daarbij worden eerst weer enkele oefeningen gedaan om bekend te worden met het medium. Daarna zal er gewerkt worden vanuit de eigen wens. Dan begint het avontuur. Onder begeleiding leer je jouw eigen ideeën en wensen om te zetten tot een prachtig schilderproces. Een basiscursus bestaat uit 10 lessen. De basiscursus is tevens voordelig. Je krijgt 10 lessen voor de prijs van 9. (zie hieronder voor details)

Kosten basiscursus zijn: € 225,00

www.schildercursusarnhem.nl

23-07-2021 t/m 23-07-2022

Studio Iskander ( Arnhem ) Cursussen

Stuur een bericht naar Studio Iskander