Oude dingen nieuw gemaakt in Kunstfabriek De Transformatie

Kunstfabriek De Transformatie | (Arnhem)

Van maandag 23 mei tot en met vrijdag 1 juli is in de Boderuimte van Kunstfabriek De Transformatie aan de Van Oldenbarneveldtstraat 90 in Arnhem de Expositie ‘Oude dingen nieuw gemaakt’ te zien.

In deze expositie presenteert Marion van Hoof werk dat begon met het repareren van oude, versleten beeldjes uit de tuin van haar voormalige tuin en een knipoog naar Kintsugi. Vervolgens besloot zij de figuren op eerder gebruikte materialen een context te geven.

Kintsugi (gouden band) of Kintsukuroi (gouden reparatie) is de Japanse kunst om gebroken voorwerpen te repareren. Breuk en reparatie worden hierbij gezien als onderdeel van de geschiedenis van een object dat gezien mag worden.

Marion van Hoof is vooral gefascineerd door het ambacht van de schilderkunst. Inspiratie voor haar onderwerpen vindt zij in dromen, fantasie en wat om haar heen gebeurt. Haar werk kenmerkt zich door de keuze van perspectief en het verhaal dat wordt verteld, vaak met humor. Het portretteren van mens en dier doet zij graag, waarbij vooral de ogen haar biologeren.

Marion van Hoof ontvangt haar bezoekers op afspraak. Via het email-adres marionvanhoof@upcmail.nl kunnen geïnteresseerden een bezoekafspraak maken.

www.transformatiearnhem.nl

23-05-2022 t/m 23-08-2022

Stuur een bericht naar Kunstfabriek De Transformatie