Expositie Barbara Pijnappel bronzen in 2 sterren restaurant 't Nonnetje, Harderwijk

restaurant 't Nonnetje | (Harderwijk)

Expositie Barbara Pijnappel bronzen in 2 sterren restaurant 't Nonnetje, Harderwijk

Bronzen beelden expositie voor onbepaalde tijd bij 2 sterren restaurant ’t Nonnetje aan de Vischmarkt 38 in Harderwijk van Barbara Pijnappel Barbara Pijnappel maakt meer als 35 jaar beelden in brons, diverse steensoorten en keramiek. Ze woont en werkt bij Barb’s Beeldentuin-Atelier in Wenum Wiesel aan de noordkant van Apeldoorn. Ze heeft in het verleden bij diverse beeldhouwers lessen gevolgd, eerst met het naar model boetseren, en het gieten in brons. Later kwam het beeldhouwen in steen. Ze heeft veel bronzen gemaakt en met diverse steensoorten gewerkt van heel zacht tot heel hard: zoals Franse kalksteen, serpentijn, albast, speksteen, Dolomiet, Springstone, diverse marmers, Siberische Leopardstone, Azul de Macaubas een Braziliaanse blauwe granietmarmer, Belgisch hardsteen en graniet.

In 1992 had de kunstenares haar eerste opdracht voor een beeld, in een Zutphens verzorgingstehuis. Sindsdien waren er exposities bij de gastronomische top, sterren en Alliance restaurants, bedrijven, instellingen, galeries en musea in zowel Nederland, Duitsland als België. Ook werkte ze in opdracht voor particulieren, bedrijven en galeries.
Inspiratie om beelden te maken komt uit verschillende richtingen, door een gedicht of door een boek, door iets in de natuur of door een droom. In haar beelden werkt ze aan harmonie, beweging en spanning, volume, spel van ruimte- en niet ruimte, licht en schaduw. Ze moeten omhoog komen. Ze kunnen een contrast in idee versus materiaal hebben bijv. de druppel die valt als water, maar tegelijk staat als bronzen beeld. Altijd is het werken met het holle en het bolle.

De expositie bij restaurant ‘t Nonnetje is te bezichtigen tijdens openingsuren van het restaurant www.hetnonnetje.nl .
Bij aankoop van een beeld is het mogelijk een Certificaat van Echtheid aan te vragen bij de kunstenares. Op haar site www.barbsgallery.com is info te zien over haar beelden en kleine beeldentuin, opdrachten, info over haar workshops speksteen & boetseren en cursus boetseren.

www.hetnonnetje.nl

05-12-2022 t/m 05-12-2023

restaurant 't Nonnetje ( Harderwijk ) Agenda / expositie / open atelier
bronzen beeld Dansers

Stuur een bericht naar restaurant 't Nonnetje