Expositie beelden Barbara Pijnappel in (h)Artgalerij Laren

Barbara Pijnappel | (Laren)

Expositie beelden Barbara Pijnappel in (h)Artgalerij Laren

Van 1 juni t/m 20 juli a.s. exposeert Apeldoornse beeldhouwster Barbara Pijnappel bij de (h)Artgalerij in Laren en buiten in de bijbehorende Kloostertuin met beelden in verschillende materialen.

Barbara is een beeldhouwster met een kleine beeldentuin: Barb’s Beeldentuin-Atelier-Galerie aan de rand van Apeldoorn. Ze maakt meer als 35 jaar tijdloze beelden in brons en diverse steensoorten, keramiek, tekeningen & schilderijen, maakt vrij werk en werkt in opdracht.
De stijl van haar werk is divers. Het kan figuratief zijn en abstract en soms kan het neigen naar organisch en/of surrealistisch. De laatste jaren kwam inspiratie voor organisch/abstracte beelden in verschillende steensoorten o.a. diverse marmers, serpentijn, Belgisch hardsteen.

Beelden, data en info voor alle activiteiten worden gezet op www.barbsgallery.com

Het liefst wil ze tijdloze, sprekende en poëtische beelden maken die schoonheid toevoegen en de wereld een betere plaats maken. Ik maak autonoom werk, waarbij harmonie en balans voor mij belangrijk zijn Ze vindt inspiratie in de natuur en in natuurlijke elementen, hierin passen mensen, dieren, planten en natuurelementen. Het werken met de hand heeft de voorkeur, hierdoor houdt ze voeling met het materiaal en wordt de vormgeving beter en direct gerelateerd aan het materiaal. In was en klei is het vormgeven heel makkelijk en kan ik gedetailleerder werken, naarmate materialen harder zijn, wordt de detaillering beperkter en blijven de grote vormen over bijv. bij hardsteen.
Gaandeweg is haar eigen handschrift ontstaan in haar vormen- en beeldentaal.

www.barbsgallery.com

04-04-2023 t/m 04-04-2026

Barbara Pijnappel ( Laren ) Agenda / expositie / open atelier
bronzen Dansers

Stuur een bericht naar Barbara Pijnappel