7 (12)

Nieuwe tekencursus voor volwassenen vanaf 6 mei in Lunetten, Utrecht

Corinne Bekker / Corinnemaakt | (Utrecht)

Nieuwe tekencursus voor volwassenen vanaf 6 mei in Lunetten, Utrecht

KLEUREN MET DE MEESTERS 2

Een tekencursus voor volwassenen – met nadruk op kleur, werken met droge materialen als kleurpotlood, krijt en oliepastels. We zoeken inspiratie bij kunstenaars met levendig kleurgebruik.

TEKENCURSUS KLEUREN MET DE MEESTERS
• Heb je ervaring met tekenen, maar even geen idee wat je zal tekenen?
• Heb je zin in tekenen maar komt het er thuis niet van? Door in een groep te werken ga je makkelijker aan de slag en heb je ook nog inspiratie van elkaar.
• Wil je een voor jou nieuw materiaal uitproberen (oliepastel of soft pastel) zonder eerst zelf aan te hoeven schaffen?
• Heb je zin om je al tekenend ook wat te verdiepen in kleurtheorie en kunstgeschiedenis?

LOCATIE: Buurthuis Musketon, Lunetten Utrecht.

WANNEER? HOE LAAT? HOE VAAK?
Zes lessen: maandagavond 13 mei tot en met 17 juni, 20 tot 22 uur. NB: 10 juni geen les i.v.m. Pinksteren.

OPEN LES maandagavond 6 mei. 20 - 22 uur. Vrijblijvend en gratis kennismaken mag tijdens deze les. Wel aanmelden alsjeblieft , want de ruimte is beperkt.

*KLEUR EN KUNSTENAARS ALS INSPIRATIE – ABSTRACT, LANDSCHAP, DIEREN en meer*

We werken in deze cursus aan de hand van werken van Nederlandse en buitenlandse kunstenaars.

We nemen zes kunstwerken van zes kunstenaars* als voorbeeld om ons te verdiepen in hun kleurgebruik. We gaan de werken kopiëren. Kunstenaars hebben dat altijd gedaan, om te leren van hun voorgangers. Kopiëren helpt je om de werkwijze van die kunstenaars te doorzien en in de tussentijd oefen je je eigen vaardigheid met het materiaal. Aan de hand van die werken komen ook kleurtheorie, de kleurencirkel en verschillende kleurpaletten aan bod. Al doende kun je variëren en eigen interpretatie eraan geven.
Al doende komen verschillende onderwerpen aan bod abstract, landschap, stilleven, straatleven tot portret.

De lijst omvat waarschijnlijk: Vincent van Gogh, Kees van Dongen, Piet Mondriaan; Paul Klee, Kandinsky en Jawlensky.

De keuze van kunstenaars en onderwerpen staat nog niet helemaal vast. Dus wil je meedoen en heb je een idee - ik hoor het graag. Meld ze via email!

We gebruiken droge materialen in kleur - kleurpotlood, soft pastel en oliepastels.

NIVEAU: De cursus KLEUREN MET DE MEESTERS is geschikt voor alle niveaus.

KOSTEN: 119 euro. De cursusprijs is inclusief btw; en inclusief de meeste papier- en kleurmaterialen, maar niet je basismaterialen.

BASISMATERIAAL zelf aanschaffen: Je zorgt zelf voor: potlood (HB en 4B), kneedgum, een schetsboek of dummy (voor schetsen, kleurproefjes en dergelijke).

NAAR KEUZE:
Handig (maar niet verplicht) is een grote tekenplank (waarop een vel van A3-formaat past). Kleurpotloden met redelijk goede kleurafgifte (bijvoorbeeld een 24-delige Rijksmuseum set van Bruijnzeel), of een aantal losse kleurpotloden in kleuren die je mooi vindt.

AANTAL DEELNEMERS De cursus gaat door bij 4 deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is 8. Vol is vol.

INSCHRIJVEN: Maak het cursusgeld over naar NL27 INGB 0005376535 t.n.v. 100procentBekker. Meld je a.u.b. ook aan via email: corinne.bekker@xs4all.nl.

De cursus gaat alleen door bij voldoende deelnemers (minimaal 4). Voor deze cursus geldt: Ik beslis rond 7 mei of de cursus doorgaat, op basis van het aantal inschrijvingen op die datum.

AANPAK TEKENEN MET PLEZIER
In mijn lessen staan de volgende punten voorop. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen kan tekenen en er plezier aan beleven. Als je veel oefent, dan krijg je steeds beter resultaat, maar dat is niet het enige doel van tekenen. Ik probeer te zorgen dat het oefenen leuk is, onder andere door veel afwisseling. Dat heb ik van mijn docenten meegekregen en dat geef ik graag door.
"Tekenen met plezier" is onderzoeken van materialen en onderwerpen, experimenteren en afwisselen. Veel doen betekent dat je over de lange duur vooruitgang boekt in vaardigheid en ook leert wat je leuk vindt. Het betekent ook dat je soms vooral een vaardigheid oefent, of een nieuw materiaal uitprobeert en dan staat het resultaat niet voorop.


Heb je vragen? Neem a.u.b. contact op.

Meer informatie op de website (zie link). Daar vind je ook wat resultaten van eerdere cursussen.

KAN JE NU NIET? Volgend cursusjaar zijn er weer drie cursussen - waarvan minimaal één inleiding tekenen op beginnersniveau, kennismaken met uiteenlopende droge materialen.

TOEGEVOEGD: • Op veler verzoek komt er ook een cursus tekenen op donderdagavond. START op donderdag 23 mei. Proefles: 16 mei. Kosten: € 7.50. Ga naar mijn weblog voor alle informatie.

corinnemaaktnl.wordpress.com

02-05-2019 t/m 02-08-2019

Corinne Bekker / Corinnemaakt ( Utrecht ) Cursussen

Collage van kunstwerken uit bedoelde periode begin twintigste eeuw; gebruikt in vorige editie van de cursus. Werken van Kandinsky, Klee, Jawlensky en (een master copy naar) Franz Marc.

Stuur een bericht naar "Corinne Bekker / Corinnemaakt"