8 (8)

Papierscheppen workshop

Talitha van Erp | (Utrecht)

Gezocht:
Creatieve club/creatief centrum/bibliotheek die een workshop Papierscheppen wil krijgen voor een voordelige prijs. Omgeving Utrecht en het Gooi.

Ik heb een workshop papierscheppen ontwikkeld en al een aantal pilots gegeven. Graag zou ik mijn workshop verder willen professionaliseren. Ook zou ik graag tijdens de workshop foto's en video's laten maken voor mijn (nog te maken) website en socials. Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

Beschrijving workshop:

De workshop laat het hele proces ervaren van oud papier recyclen tot en met creatieve ansichtkaarten.

Organisatie workshop
De workshop is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Per groep begeleid ik maximaal 12 deelnemers, dit omdat het Japans papier scheppen een tamelijk bewerkelijk proces is. Vooraf aan mijn komst maak ik basis blanco papierpulp in emmers, zodat iedereen meteen onder mijn begeleiding aan de slag kunnen. Voorafgaand aan de eerste workshop heb ik 1,5 uur nodig ter voorbereiding op locatie (denk aan een atelier, grote tuin, of lokaal met stroompunt en kraan/wasbak).

Inhoud workshop
De locatie is voorbereid en de deelnemers gaan direct zitten. Op hun plek liggen de benodigde materialen, waaronder een speciaal raamwerk om de kaarten te scheppen. Stap voor stap leg ik het proces uit en maken we allemaal tegelijk een eerste kaart. Daarbij kunnen bijvoorbeeld mooie gedroogde bloembladeren of speciale ’stempels’ uitgekozen worden en toegevoegd. Om de kaarten ten slotte snel te drogen, gaan ze in de magnetron. Ik neem zelf twee of drie magnetrons mee.

Resultaat workshop
Iedere deelnemer heeft een of twee mooie zelfgemaakte kaarten om mee naar huis te nemen.

13-06-2020 t/m 13-09-2020

Stuur een bericht naar "Talitha van Erp "