Cursus edelsmeden

Edelsmeden | (Zaandam)

Cursus edelsmeden

Al vele jaren wordt bij Fluxus de cursus Edelsmeden aangeboden, een bijzonder mooi ambacht waarin techniek en schoonheid samen komen. Omdat de lessen Edelsmeden op maat gemaakt worden, kunnen ze door beginners en gevorderden tegelijkertijd gevolgd worden.

Beginners
Als nieuwkomer leer je verschillende basistechnieken zoals zagen, boren, vijlen, schuren, walsen, solderen en polijsten. Via diverse opdrachten wordt naar een uniek eindproduct toegewerkt. Binnen deze opdrachten is ruimte voor eigen creativiteit, maar ook aandacht voor het gebruik van verschillende soorten materialen zoals keramiek, blik, glas, leer, steen en hout. Bij aanvang van de cursus ontvang je een mooi geïllustreerd lesboek en de praktijklessen worden ondersteund door een klein woordje theorie.

Gevorderden
Gevorderden kunnen met eigen ontwerpen komen die onder begeleiding uitgewerkt worden. Bij gebrek aan inspiratie zal er aan de hand van een opdracht worden gewerkt, waarin je je creatieve vrijheid kwijt kunt. We vinden het belangrijk dat je je blijft verdiepen in het vak. Bijvoorbeeld door het verbeteren van de technieken, maar ook door meer diepgang in je eigen ontwerp te brengen. Het belangrijkst is dat de cursus niet alleen leerzaam, maar ook leuk en inspirerend voor je is. Geef daarom aan het begin van deze cursus aan wat je verwachtingen en wensen zijn, zodat ik daar rekening mee kan houden.

Wat nog meer....

Het edelsmidlokaal is een complete goudsmidwerkplaats, in het prachtige Verkade gebouw aan de Zaan, waar alle machines en gereedschappen aanwezig zijn. Onedele metalen worden gratis aangeboden.

Dit wordt mijn tiende seizoen als vakdocent en ik doe dit met heel veel plezier.
Hopelijk tot gauw in het Verkade gebouw (Westzijde 168 te Zaandam)

Voor meer info, vragen of onduidelijkheden kun je me altijd mailen: suzannevanoirschot@gmail.com

Suzanne van Oirschot

Praktische informatie
LESDUUR:

Les is 2,5 uur (op dinsdagavond) 19-21.30 uur

naar de website

25-10-2022 t/m 25-04-2023

Edelsmeden ( Zaandam ) Cursussen
Voor meer info over de docent en haar werk check:
www.suzannevanoirschot.nl

Stuur een bericht naar Edelsmeden