Marion Timmermans

Expositie is afgelopen

Expositie between Love and Hate

Tentoonstelling 29-01-2017 t/m 11-03-2017 > Waalwijk
Er zijn momenten in het leven dat men het gevoel heeft emoties niet in de hand te hebben Soms zijn deze gevoelens ongrijpbaar.
Een Tsunami van emoties over uw leven vol met turbulenties. U moet denken aan liefde, sterfgevallen, ziektes, wereldse discussies waar u het niet/wel mee eens bent, familieomstandigheden of een onvergetelijke winter.
U ervaart dat haat- en liefdesgevoelens heel dicht bij elkaar staan. De lijn tussen deze gevoelens is zeer dun. Maar wel breed genoeg voor kunstenaars die een gave hebben deze gevoelens te visualiseren.
Onderzoekers hebben het gevoel Haat en Liefde gemeten en zij kwamen tot de conclusie dat de twee gevoelens heel dicht bij elkaar staan. Dat het ene niet zonder het andere kan.
Gelukkig hebben kunstenaars een creatieve geest. Deze emoties zijn voor hen ideaal, zij buigen zich over deze gevoelens en produceren in hun eigen disciplines waardevolle kunstwerken. Zij weten dat liefde altijd wint.
De expositie wil kunstwerken laten zien die tussen haat en liefde zijn ontstaan. Met een kort verhaal die uw kunstwerken ondersteunt en/of verbindt.


Marion Timmermans Waalwijk
www.mariontimmermans.nl

Mijn werk zie ik als een onderzoek naar schoonheid balans en ritme.
Ik wordt gevoed door emoties die ik in het leven van alledag ervaar, waarin de esthetische schoonheid van de wereld om ons heen vaak mijn inspiratiebron is. Dat is voor mij een onuitputtelijke bron, die in mijn hoofd, mij rust geeft om creaties te vormen die dit weergeven.
De materialen die ik daarvoor gebruik en het proces zijn voor mij daarin belangrijk. Ik gebruik dan ook een mix van materialen om mijn werk te realiseren. In de natuur vind ik materialen die voor mij een heden en verleden verwoorden. Van plaatsen waar ik geweest ben en die voor mij dat gevoel van schoonheid en balans gaven, bewaar ik voorwerpen om deze herinnering te kunnen bewaren in iets fysieks. De directe manier van het werken met klei is voor mij een manier om weer in dat moment te zijn. De combinatie van materialen geeft de balans tussen twee werelden aan: een verleden wat een onuitputtelijke bron van verhalen is en het heden waar we terug en vooruit kijken. Mijn figuratieve beelden vormen de verbeelding van dit proces. Mijn beelden zijn daarom in principe zelfportretten.
  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Sculptuur

Stuur een bericht naar Marion Timmermans