Arti et Amicitiae

Expositie is afgelopen

Arti Medaille 2017- Peter Zegveld

Tentoonstelling 19-08-2017 t/m 24-09-2017 > Amsterdam
Arti et Amicitiae Arti Medaille 2017- Peter Zegveld
Peter Zegveld ontvangt de Arti Medaille 2017, een eerbetoon van leden kunstenaars van Arti aan een eigentijdse collega. De prijs bestaat uit € 5.000 euro, een medaille en een tentoonstelling in de Amsterdamse kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae.

Uitreiking Arti Medaille 2017 aan Peter Zegveld
en opening tentoonstelling LichtVal
Vrijdag 18 augustus om 17 uur
Tentoonstellingsduur: 19 augustus tot en met 24 september 2017

Peter Zegveld is een veelzijdig en uniek multi-talent (theatermaker, performer, beeldend kunstenaar) met een onconventionele houding en een heel eigen beeldtaal. (Uit het juryrapport)

De aan de Arti medaille verbonden tentoonstelling LichtVal toont recent werk waarin licht, projectie en geluid op een dynamische manier samenvloeien.

De jury van de Arti Medaille 2017 bestaat uit: Jos Houweling, Floor van Keulen, Petra Noordkamp, Jan van der Pol, Thomas Wildner. Voorzitter: Tijmen van Grootheest.

Eerdere winnaars van de Arti Medaille zijn: Moniek Toebosch, Pieter Engels, Wim T. Schippers en Jos Houweling.

Arti et Amicitiae, Latijn voor 'voor kunst en vriendschap', is 'een vereniging van beeldend kunstenaars en kunstlievende leden'. De vereniging is opgericht in 1839 en gevestigd in een monumentaal pand van H.P. Berlage aan het Rokin in Amsterdam.

organisatie
De non-profit vereniging Arti et Amicitiae streeft ernaar de beeldende kunst in algemene zin te bevorderen en daarbij de belangen van beeldend kunstenaars te behartigen. De vereniging telt ongeveer 1400 leden: rond de 568 kunstenaars en 837 kunstlievende leden.

leden
Arti et Amicitiae heeft door de jaren heen verschillende beroemde leden gehad, zoals de architect A.C. Bleijs en kunstenaars Jozef Israëls en August Allebé. De vereniging betrokken geweest bij de oprichting van onder andere De Vereniging tot Bevordering van Beeldende Kunsten, de Haagsche Kunstkring en Moderne Kunstkring.

activiteiten
De vereniging organiseert onder meer verschillende tentoonstellingen waarbij zowel werk van leden als niet-leden tentoongespreid wordt. Daarnaast heeft Arti een veelzijdig kunstbezit met werk van huidige en voormalige leden. De omvangrijke negentiende-eeuwse boekenverzameling van Arti is sinds 1992 ondergebracht in de bibliotheek van het Van Gogh Museum. Ook is de vereniging actief in het publiceren van kunstgerelateerde boeken, het eigen opinieblad De Nieuwe en sinds april 2004 De Artikrant.

Auteur: Lujzika Adema van Kooten

Openingstijden

Tentoonstellingszalen:
Dinsdag tot en met zondag van 12:00 -18:00 uur
Entree: € 3,- Uw toegangskaartje is tevens entreebewijs voor de sociëteit van Arti tijdens 12:00-18:00

Stuur een bericht naar "Arti et Amicitiae"