Arti et Amicitiae

Expositie is afgelopen

Chaim Oren - No Limits

Tentoonstelling 16-02-2018 t/m 04-03-2018 > Amsterdam
Arti et Amicitiae Chaim Oren - No Limits
No Title - acrylic on canvas, 180 x 120 cm. 2015
Chaim Oren - No Limits

U bent van harte uitgenodigd voor de feestelijke opening:

Op vrijdag 16 februari 2018 om 19.30 uur
Openingswoord door : Dr. Yaniv Hagbi
Curator: Ronit Eden
Universiteit van Amsterdam

Vanaf 18 uur kunt u heerlijk dineren in de sociëteit van Arti et Amicitiae. Na de opening zal de avond in de sociëteit feestelijk worden opgeluisterd met live Spaanse muziek van Haik Ahekian begeleid door danseres Carolina Dorell.

No limits nodigt uit tot een diepgaande blik in de unieke wereld die wordt gecreëerd door de kunstenaar Chaim Oren, in een grenzeloze kleurendiepte. De kleuren zijn het instrument en de inspiratiebron. Het is een kleurenuniversum dat licht en beweging vangt. Alles op aarde weerspiegelt zich erin en de eindeloze diepte van het universum maakt een ongelimiteerde opstijging mogelijk.

Deze expositie gaat om het wezen van de abstracte schilderkunst en hoe die wordt omgezet in een spiritueel object.

Speciale events

Zaterdag 24 februari 16.30 uur
'Her Music My Form'
Een performance met de kunstenaar en celliste Salomé Roodenburg

Zondag 4 maart 16.30 uur
Afsluitende finissage en uitreiking loterij

Chaim Oren - No Limits
Tentoonstellingsduur 17 februari tot en met 4 maart
Dinsdag tot en met zondag van 12-18 uur

Arti et Amicitiae
Rokin 112
1012 LB Amsterdam
www.arti.nl

Arti et Amicitiae, Latijn voor 'voor kunst en vriendschap', is 'een vereniging van beeldend kunstenaars en kunstlievende leden'. De vereniging is opgericht in 1839 en gevestigd in een monumentaal pand van H.P. Berlage aan het Rokin in Amsterdam.

organisatie
De non-profit vereniging Arti et Amicitiae streeft ernaar de beeldende kunst in algemene zin te bevorderen en daarbij de belangen van beeldend kunstenaars te behartigen. De vereniging telt ongeveer 1400 leden: rond de 568 kunstenaars en 837 kunstlievende leden.

leden
Arti et Amicitiae heeft door de jaren heen verschillende beroemde leden gehad, zoals de architect A.C. Bleijs en kunstenaars Jozef Israëls en August Allebé. De vereniging betrokken geweest bij de oprichting van onder andere De Vereniging tot Bevordering van Beeldende Kunsten, de Haagsche Kunstkring en Moderne Kunstkring.

activiteiten
De vereniging organiseert onder meer verschillende tentoonstellingen waarbij zowel werk van leden als niet-leden tentoongespreid wordt. Daarnaast heeft Arti een veelzijdig kunstbezit met werk van huidige en voormalige leden. De omvangrijke negentiende-eeuwse boekenverzameling van Arti is sinds 1992 ondergebracht in de bibliotheek van het Van Gogh Museum. Ook is de vereniging actief in het publiceren van kunstgerelateerde boeken, het eigen opinieblad De Nieuwe en sinds april 2004 De Artikrant.

Auteur: Lujzika Adema van Kooten

Openingstijden

Tentoonstellingszalen:
Dinsdag tot en met zondag van 12:00 -18:00 uur
Entree: € 3,- Uw toegangskaartje is tevens entreebewijs voor de sociëteit van Arti tijdens 12:00-18:00

Stuur een bericht naar "Arti et Amicitiae"