Arti et Amicitiae

Expositie is afgelopen

UPDATE - werk van nieuwe leden

Tentoonstelling 23-06-2018 t/m 23-07-2018 > Amsterdam
Arti et Amicitiae UPDATE - werk van nieuwe leden
Vol trots presenteert Arti et Amicitiae in de tentoonstelling UPDATE de kunstenaars die in 2017 lid zijn geworden van de vereniging.

Kunstenaars: Papa Adama, Jak Beemsterboer, Maarten Brinkman, Robert Broekhuis, Hommarus W. Brusche, Vian (Roland Buiter), Sander Dekker, Dorien van Diemen, Henk Fakkeldij, RaQuel van Haver, Cecile van der Heiden, Jose Krijnen, Paul Koeleman, Hans van der Leeuw, Madeline Maus, Maria Louise Vandenput, Marijke de Vries, Albert van der Weide, Greet Weitenberg, Jeroen Werner, Mieke Werners, Doreen Wittenbols

Arti et Amicitiae, Latijn voor 'voor kunst en vriendschap', is 'een vereniging van beeldend kunstenaars en kunstlievende leden'. De vereniging is opgericht in 1839 en gevestigd in een monumentaal pand van H.P. Berlage aan het Rokin in Amsterdam.

organisatie
De non-profit vereniging Arti et Amicitiae streeft ernaar de beeldende kunst in algemene zin te bevorderen en daarbij de belangen van beeldend kunstenaars te behartigen. De vereniging telt ongeveer 1400 leden: rond de 568 kunstenaars en 837 kunstlievende leden.

leden
Arti et Amicitiae heeft door de jaren heen verschillende beroemde leden gehad, zoals de architect A.C. Bleijs en kunstenaars Jozef Israëls en August Allebé. De vereniging betrokken geweest bij de oprichting van onder andere De Vereniging tot Bevordering van Beeldende Kunsten, de Haagsche Kunstkring en Moderne Kunstkring.

activiteiten
De vereniging organiseert onder meer verschillende tentoonstellingen waarbij zowel werk van leden als niet-leden tentoongespreid wordt. Daarnaast heeft Arti een veelzijdig kunstbezit met werk van huidige en voormalige leden. De omvangrijke negentiende-eeuwse boekenverzameling van Arti is sinds 1992 ondergebracht in de bibliotheek van het Van Gogh Museum. Ook is de vereniging actief in het publiceren van kunstgerelateerde boeken, het eigen opinieblad De Nieuwe en sinds april 2004 De Artikrant.

Auteur: Lujzika Adema van Kooten

Openingstijden

Tentoonstellingszalen:
Dinsdag tot en met zondag van 12:00 -18:00 uur
Entree: € 3,- Uw toegangskaartje is tevens entreebewijs voor de sociëteit van Arti tijdens 12:00-18:00

Contact

Arti et Amicitiae
Rokin 112
1012 LB Amsterdam
Nederland
Tel: 020-6245134

www.arti.nl

90 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Arti et Amicitiae