Arti et Amicitiae

Expositie is afgelopen

Buning Brongers Prijzen

Tentoonstelling 30-11-2018 t/m 15-12-2018 > Amsterdam
Arti et Amicitiae Buning Brongers Prijzen
De jury van de Buning Brongers Prijzen 2018 heeft besloten de prijzen toe te kennen aan de volgende beeldend kunstenaars:

Ricardo van Eyk (De Ateliers)
Naomi Mitsuko Makkelie (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht)
Jenny Lindblom (Rijksakademie van beeldende kunsten)
David Noro (Gerrit Rietveld Academie)
Wouter Paijmans (De Ateliers)
Rutger de Vries (Rijksakademie van beeldende kunsten)

Zij ontvangen allen een bedrag van € 4.500. Daarnaast wordt een tentoonstelling georganiseerd. De bijbehorende catalogus zal worden uitgebracht als mini-editie bij het kunstmagazine See All This.
De feestelijke prijsuitreiking en opening van de tentoonstelling vindt plaats op 30 november in Arti et Amicitiae te Amsterdam. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn! De tentoonstelling is daar nog te zien tot en met 16 december.
De jury onder voorzitterschap van Rogier van Teeseling bestond dit jaar uit Maarten Bertheux, Koen Ebeling Koning, Janine van Oene, Wendelien Schönfeld en Han Schuil.

Arti et Amicitiae, Latijn voor 'voor kunst en vriendschap', is 'een vereniging van beeldend kunstenaars en kunstlievende leden'. De vereniging is opgericht in 1839 en gevestigd in een monumentaal pand van H.P. Berlage aan het Rokin in Amsterdam.

organisatie
De non-profit vereniging Arti et Amicitiae streeft ernaar de beeldende kunst in algemene zin te bevorderen en daarbij de belangen van beeldend kunstenaars te behartigen. De vereniging telt ongeveer 1400 leden: rond de 568 kunstenaars en 837 kunstlievende leden.

leden
Arti et Amicitiae heeft door de jaren heen verschillende beroemde leden gehad, zoals de architect A.C. Bleijs en kunstenaars Jozef Israëls en August Allebé. De vereniging betrokken geweest bij de oprichting van onder andere De Vereniging tot Bevordering van Beeldende Kunsten, de Haagsche Kunstkring en Moderne Kunstkring.

activiteiten
De vereniging organiseert onder meer verschillende tentoonstellingen waarbij zowel werk van leden als niet-leden tentoongespreid wordt. Daarnaast heeft Arti een veelzijdig kunstbezit met werk van huidige en voormalige leden. De omvangrijke negentiende-eeuwse boekenverzameling van Arti is sinds 1992 ondergebracht in de bibliotheek van het Van Gogh Museum. Ook is de vereniging actief in het publiceren van kunstgerelateerde boeken, het eigen opinieblad De Nieuwe en sinds april 2004 De Artikrant.

Auteur: Lujzika Adema van Kooten

Openingstijden

Tentoonstellingszalen:
Dinsdag tot en met zondag van 12:00 -18:00 uur
Entree: € 3,- Uw toegangskaartje is tevens entreebewijs voor de sociëteit van Arti tijdens 12:00-18:00

Stuur een bericht naar "Arti et Amicitiae"