Arti et Amicitiae

Expositie is afgelopen

HEREAFTER – Exhibition in Three Acts

Tentoonstelling 09-02-2019 t/m 03-03-2019 > Amsterdam
Arti et Amicitiae HEREAFTER – Exhibition in Three Acts
Ter ere van haar 25-jarig jubileum presenteert Sonic Acts, in aanloop naar Sonic Acts Festival 2019 (21–24 februari), een uitgebreide tentoonstelling in drie fasen, getiteld HEREAFTER – Exhibition in Three Acts. Het programma vindt plaats in verschillende ruimtes in Amsterdam – Arti et Amicitiae, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en Stedelijk Museum.

De eerste fase, een samenwerking tussen Sonic Acts en Arti et Amicitiae, opent op vrijdag 8 februari en loopt tot en met 3 maart. De tentoonstelling in Arti omvat werken van Cyprien Gaillard, Rana Hamadeh, Louis Henderson, Sondra Perry en Emma Wolukau-Wanambwa.
Sonic Acts grijpt het jubileum aan om stil te staan bij de immense problemen op technologisch, sociaal en politiek vlak waarmee we op dit moment geconfronteerd worden. Om de gecompliceerde situatie waarin we ons bevinden te peilen, presenteren we werk van een diverse groep kunstenaars die een genuanceerde gevoeligheid aan de dag leggen als het gaat om de koloniale, industriële en technologische erfenissen uit ons verleden. Deze alternatieve interpretaties, voorstellingen, visies en verbeeldingen hebben we – nu meer dan ooit – nodig om ons voor te bereiden op wat hierna komt.

Het tweede deel van het drieluik HEREAFTER – Exhibition in Three Acts opent op 16 februari in De Brakke Grond en deel drie opent op 22 februari in Stedelijk Museum Amsterdam.

Meer informatie over de expositie, de verschillende locaties en het gehele festivalprogramma is te vinden op sonicacts.com.

Arti et Amicitiae, Latijn voor 'voor kunst en vriendschap', is 'een vereniging van beeldend kunstenaars en kunstlievende leden'. De vereniging is opgericht in 1839 en gevestigd in een monumentaal pand van H.P. Berlage aan het Rokin in Amsterdam.

organisatie
De non-profit vereniging Arti et Amicitiae streeft ernaar de beeldende kunst in algemene zin te bevorderen en daarbij de belangen van beeldend kunstenaars te behartigen. De vereniging telt ongeveer 1400 leden: rond de 568 kunstenaars en 837 kunstlievende leden.

leden
Arti et Amicitiae heeft door de jaren heen verschillende beroemde leden gehad, zoals de architect A.C. Bleijs en kunstenaars Jozef Israëls en August Allebé. De vereniging betrokken geweest bij de oprichting van onder andere De Vereniging tot Bevordering van Beeldende Kunsten, de Haagsche Kunstkring en Moderne Kunstkring.

activiteiten
De vereniging organiseert onder meer verschillende tentoonstellingen waarbij zowel werk van leden als niet-leden tentoongespreid wordt. Daarnaast heeft Arti een veelzijdig kunstbezit met werk van huidige en voormalige leden. De omvangrijke negentiende-eeuwse boekenverzameling van Arti is sinds 1992 ondergebracht in de bibliotheek van het Van Gogh Museum. Ook is de vereniging actief in het publiceren van kunstgerelateerde boeken, het eigen opinieblad De Nieuwe en sinds april 2004 De Artikrant.

Auteur: Lujzika Adema van Kooten

Openingstijden

Tentoonstellingszalen:
Dinsdag tot en met zondag van 12:00 -18:00 uur
Entree: € 3,- Uw toegangskaartje is tevens entreebewijs voor de sociëteit van Arti tijdens 12:00-18:00

Stuur een bericht naar "Arti et Amicitiae"