Arti et Amicitiae

Expositie is afgelopen

STARTPOINT. Prize for European Art Graduates 2018

Tentoonstelling 23-03-2019 t/m 20-04-2019 > Amsterdam
Arti et Amicitiae STARTPOINT. Prize for European Art Graduates 2018
Kunstenaars: Anastasia Afonina (Amsterdam), David Bartoš (Brno), Gilles Dusong (Gent), Jonathan Hielkema (Den Haag), Zagros Mehrkian (Toulon), Michal Soja En Roza Duda (Krakau), Marios Stamatis (Londen), Tamara Stoll (Leipzig), Charline Tyberghen (Antwerpen), Jur De Vries (Utrecht). Curatoren: Radek Vana en Pavel Van?át

STARTPOINT. PRIZE FOR EUROPEAN ART GRADUATES 2018 presenteert een selectie van up-and-coming kunstenaar die vorig jaar zijn afgestudeerd aan de Europese kunstacademies.

StartPoint Prize heeft Praag als uitvalsbasis en heeft zich in de afgelopen zestien jaar ontwikkeld tot een prestigieuze prijs die nieuw talent in Europa op de kaart zet. De selectie kenmerkt een diversiteit van technieken, van installaties tot schilder- en videokunst. De uitgebreide selectie van 30 kunstacademies in veertien landen wordt getoond op verschillende plaatsen binnen Europa.

StartPoint. wordt gesteund door: Tsjechisch Centrum / De Brakke Grond / Amsterdams Fonds voor de Kunst / Ministry of culture of the Czech republic / City of Prague

Beeld: Marios Stamatis ( with Lea Collet), Accidental Encounters, 2018 ( performance, filmstill)
Vormgeving: Katja Vercouteren

Arti et Amicitiae, Latijn voor 'voor kunst en vriendschap', is 'een vereniging van beeldend kunstenaars en kunstlievende leden'. De vereniging is opgericht in 1839 en gevestigd in een monumentaal pand van H.P. Berlage aan het Rokin in Amsterdam.

organisatie
De non-profit vereniging Arti et Amicitiae streeft ernaar de beeldende kunst in algemene zin te bevorderen en daarbij de belangen van beeldend kunstenaars te behartigen. De vereniging telt ongeveer 1400 leden: rond de 568 kunstenaars en 837 kunstlievende leden.

leden
Arti et Amicitiae heeft door de jaren heen verschillende beroemde leden gehad, zoals de architect A.C. Bleijs en kunstenaars Jozef Israëls en August Allebé. De vereniging betrokken geweest bij de oprichting van onder andere De Vereniging tot Bevordering van Beeldende Kunsten, de Haagsche Kunstkring en Moderne Kunstkring.

activiteiten
De vereniging organiseert onder meer verschillende tentoonstellingen waarbij zowel werk van leden als niet-leden tentoongespreid wordt. Daarnaast heeft Arti een veelzijdig kunstbezit met werk van huidige en voormalige leden. De omvangrijke negentiende-eeuwse boekenverzameling van Arti is sinds 1992 ondergebracht in de bibliotheek van het Van Gogh Museum. Ook is de vereniging actief in het publiceren van kunstgerelateerde boeken, het eigen opinieblad De Nieuwe en sinds april 2004 De Artikrant.

Auteur: Lujzika Adema van Kooten

Openingstijden

Tentoonstellingszalen:
Dinsdag tot en met zondag van 12:00 -18:00 uur
Entree: € 3,- Uw toegangskaartje is tevens entreebewijs voor de sociëteit van Arti tijdens 12:00-18:00

Stuur een bericht naar "Arti et Amicitiae"