Arti et Amicitiae

Expositie is afgelopen

Beautiful Square // Archief tentoonstelling Jacques Meijer

Tentoonstelling 03-02-2020 t/m 03-03-2020 > Amsterdam
Arti et Amicitiae Beautiful Square // Archief tentoonstelling Jacques Meijer
Fotografie: Jacques Meijer
"De Beauties van Jacques Meijer"

Met deze titel wordt de kwaliteit van de fotograaf Jacques Meijer aangeduid. Het onderwerp is de vrouw. Van genietend van het zonnetje op het strand van Scheveningen tot in strenge klederdracht in Staphorst op weg naar de kerk. De tentoonstelling is een eerbetoon aan één van onze oudere actieve Arti-leden. Gekaderd in de vierkante lijsten noemt Jacques de verzameling Mooi Vierkant. Zijn zwart-wit foto’s, nu meer een halve eeuw oud, hebben hun grote zeggingskracht behouden en stellen met de tentoonstelling nu de vraag hoe wij nu terug kijken op die periode van Wederopbouw en indirect is het een reflectie op ons eigen leven en familiegeschiedenis.

Curator: Harald Schole

De verzameling Beautiful Square, totaal 167 foto’s, is gebundeld in een boek. Inlichtingen: www.jacquesmeijer.nl en facebook

Arti et Amicitiae, Latijn voor 'voor kunst en vriendschap', is 'een vereniging van beeldend kunstenaars en kunstlievende leden'. De vereniging is opgericht in 1839 en gevestigd in een monumentaal pand van H.P. Berlage aan het Rokin in Amsterdam.

organisatie
De non-profit vereniging Arti et Amicitiae streeft ernaar de beeldende kunst in algemene zin te bevorderen en daarbij de belangen van beeldend kunstenaars te behartigen. De vereniging telt ongeveer 1400 leden: rond de 568 kunstenaars en 837 kunstlievende leden.

leden
Arti et Amicitiae heeft door de jaren heen verschillende beroemde leden gehad, zoals de architect A.C. Bleijs en kunstenaars Jozef Israëls en August Allebé. De vereniging betrokken geweest bij de oprichting van onder andere De Vereniging tot Bevordering van Beeldende Kunsten, de Haagsche Kunstkring en Moderne Kunstkring.

activiteiten
De vereniging organiseert onder meer verschillende tentoonstellingen waarbij zowel werk van leden als niet-leden tentoongespreid wordt. Daarnaast heeft Arti een veelzijdig kunstbezit met werk van huidige en voormalige leden. De omvangrijke negentiende-eeuwse boekenverzameling van Arti is sinds 1992 ondergebracht in de bibliotheek van het Van Gogh Museum. Ook is de vereniging actief in het publiceren van kunstgerelateerde boeken, het eigen opinieblad De Nieuwe en sinds april 2004 De Artikrant.

Auteur: Lujzika Adema van Kooten

Openingstijden

Tentoonstellingszalen:
Dinsdag tot en met zondag van 12:00 -18:00 uur
Entree: € 3,- Uw toegangskaartje is tevens entreebewijs voor de sociëteit van Arti tijdens 12:00-18:00

Contact

Arti et Amicitiae
Rokin 112
1012 LB Amsterdam
Nederland
Tel: 020-6245134

www.arti.nl
Routekaart
10 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Arti et Amicitiae