Arti et Amicitiae

Expositie is afgelopen

A Doodle a Day...

Tentoonstelling 20-06-2020 t/m 15-07-2020 > Amsterdam
Arti et Amicitiae A Doodle a Day...
‘A Doodle A Day’

Op het moment dat kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae moest sluiten vanwege de intelligente lockdown, rees bij het bestuur van Arti het verlangen om de verbinding tussen de kunstenaars- en kunstlievende leden levendig en krachtig te houden. Zo ontstond het project ‘A Doodle a Day’, een collectief kunstwerk van en voor ons allen. Alle leden werden uitgenodigd om middels schetsen, notities, telefoontekeningen, poëtische invallen of snapshots uitdrukking te geven aan kwetsbaarheid, vreugde, vergeving, liefde, angst, troost, alles wat ons mens maakt en deze te delen tijdens de weken waarin wij allen noodgedwongen thuis zaten.

De vele #doodles die Arti heeft ontvangen tijdens deze periode zijn vanaf zaterdag 20 juni te bewonderen op de tentoonstellingszalen van Arti et Amicitiae. Van de binnengekomen doodles is een mooie animatie gemaakt die al vanaf dinsdag 9 juni te zien is in de sociëteit van Arti et Amicitiae.

Wees welkom in Arti om zowel de tentoonstelling als de animatie te zien en lekker te komen lunchen of koffie drinken. Wel graag vooraf reserveren. Dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 13 -17 uur via 020-6245134 (optie sociëteit of optie tentoonstellingsbalie)


Met dank aan alle leden die mee hebben gedaan aan de doodle actie en tentoonstelling en Eva Gonggrijp voor het maken van de animatie.


Tentoonstelling A Doodle a Day
20 juni t/m 15 juli

Dinsdag t/m zondag van 12 -18 uur
Vooraf reserveren via 020-6245134 (optie tentoonstellingsbalie)

Animatie A Doodle a Day
t/m 15 juli
Maandag t/m vrijdag van 12-18 uur (na 18 uur alleen voor leden)
Vooraf reserveren via 020-6245134 (optie sociëteit)

Arti et Amicitiae
Rokin 112
1012 LB Amsterdam
www.arti.nl / 020-6245134

Arti et Amicitiae, Latijn voor 'voor kunst en vriendschap', is 'een vereniging van beeldend kunstenaars en kunstlievende leden'. De vereniging is opgericht in 1839 en gevestigd in een monumentaal pand van H.P. Berlage aan het Rokin in Amsterdam.

organisatie
De non-profit vereniging Arti et Amicitiae streeft ernaar de beeldende kunst in algemene zin te bevorderen en daarbij de belangen van beeldend kunstenaars te behartigen. De vereniging telt ongeveer 1400 leden: rond de 568 kunstenaars en 837 kunstlievende leden.

leden
Arti et Amicitiae heeft door de jaren heen verschillende beroemde leden gehad, zoals de architect A.C. Bleijs en kunstenaars Jozef Israëls en August Allebé. De vereniging betrokken geweest bij de oprichting van onder andere De Vereniging tot Bevordering van Beeldende Kunsten, de Haagsche Kunstkring en Moderne Kunstkring.

activiteiten
De vereniging organiseert onder meer verschillende tentoonstellingen waarbij zowel werk van leden als niet-leden tentoongespreid wordt. Daarnaast heeft Arti een veelzijdig kunstbezit met werk van huidige en voormalige leden. De omvangrijke negentiende-eeuwse boekenverzameling van Arti is sinds 1992 ondergebracht in de bibliotheek van het Van Gogh Museum. Ook is de vereniging actief in het publiceren van kunstgerelateerde boeken, het eigen opinieblad De Nieuwe en sinds april 2004 De Artikrant.

Auteur: Lujzika Adema van Kooten

Openingstijden

Tentoonstellingszalen:
Dinsdag tot en met zondag van 12:00 -18:00 uur
Entree: € 3,- Uw toegangskaartje is tevens entreebewijs voor de sociëteit van Arti tijdens 12:00-18:00

Contact

Arti et Amicitiae
Rokin 112
1012 LB Amsterdam
Nederland
Tel: 020-6245134

www.arti.nl
Routekaart
20 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Arti et Amicitiae