Arti et Amicitiae

Expositie is afgelopen

ARTI 2.020 - Zomersalon

Tentoonstelling 01-09-2020 t/m 28-10-2020 > Amsterdam
Arti et Amicitiae ARTI 2.020 - Zomersalon
Arti et Amicitiae ARTI 2.020 - Zomersalon (2)
Wees welkom in hartje Amsterdam voor de tentoonstelling ARTI 2.020

ARTI 2.020 is de derde zomersalon in de sociëteit van kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae. Voor de tentoonstelling hebben kunstenaarsleden van Arti zich laten inspireren door de titel ARTI 2.020, een verwijzing naar een volgend niveau; de vrijheid om nieuwe visies te tonen, met perspectief naar andere en betere tijden. De cijfers nul twintig refereren natuurlijk aan Amsterdam, een eigenzinnige stad die voor vele culturen een podium biedt. De geëxposeerde werken hebben een prettig formaat én zijn te koop. Een extra ‘zomerse’ reden de prachtige door H.P. Berlage ontworpen sociëteit eens te komen bezoeken. Voor ‘n drankje, lunch én de kunst. Gedurende de tentoonstelling zal er dagelijks een van de deelnemende kunstenaars aanwezig zijn, om bezoekers te informeren en desgewenst rond te leiden. De ARTI 2.020 zomersalon zal zich als cultureel evenement extra profileren middels een MUPI* Poster campagne in Amsterdam, rond augustus/september.

Het streven is om met die Mupi* campagne een breed publiek te bereiken en daarmee
juist ook vanuit de wijken nieuwe publieksgroepen aan te trekken. (*Mupi= `Mobilier Urbain à Publicité Illuminé, straatmeubilair in de vorm van een verlichte reclamezuil).

Organisatie: kunstenaarsleden Friso Witteveen, Harald Schole en tentoonstellingscoördinator Marjo Boeijen.
Met dank aan: alle kunstenaarsleden, de Gemeente Amsterdam
Drukwerk MUPI Poster EPS Amsterdam

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Feestelijke opening
Maandag 7 september van 12 - 23 uur
Reserveren verplicht via rsvp@arti.nl
12 - 13.45 uur eventueel met lunch
14 - 15.45 uur Taart en koffie
16 - 17.45 uur borrel 18 - 19.45 uur diner
20 - 21.30 uur diner 
21.30 -23 uur borrel
Wees welkom, geef via rsvp@arti.nl aan met hoeveel personen u komt, voor welk tijdslot en of u gaat lunchen, koffie met taart eten, borrelen, of voor het diner komt.

Openingstijden Ma - vrij van 12 - 17 uur (na 17 uur alleen voor leden)
Reserveren niet nodig
Arti et Amicitiae Rokin 112, Amsterdam 020 624 5134
www.arti.nl

Arti hanteert het reglement van het RIVM aangaande Covid19. Wij vertrouwen erop dat u dit ook doet.

Arti et Amicitiae, Latijn voor 'voor kunst en vriendschap', is 'een vereniging van beeldend kunstenaars en kunstlievende leden'. De vereniging is opgericht in 1839 en gevestigd in een monumentaal pand van H.P. Berlage aan het Rokin in Amsterdam.

organisatie
De non-profit vereniging Arti et Amicitiae streeft ernaar de beeldende kunst in algemene zin te bevorderen en daarbij de belangen van beeldend kunstenaars te behartigen. De vereniging telt ongeveer 1400 leden: rond de 568 kunstenaars en 837 kunstlievende leden.

leden
Arti et Amicitiae heeft door de jaren heen verschillende beroemde leden gehad, zoals de architect A.C. Bleijs en kunstenaars Jozef Israëls en August Allebé. De vereniging betrokken geweest bij de oprichting van onder andere De Vereniging tot Bevordering van Beeldende Kunsten, de Haagsche Kunstkring en Moderne Kunstkring.

activiteiten
De vereniging organiseert onder meer verschillende tentoonstellingen waarbij zowel werk van leden als niet-leden tentoongespreid wordt. Daarnaast heeft Arti een veelzijdig kunstbezit met werk van huidige en voormalige leden. De omvangrijke negentiende-eeuwse boekenverzameling van Arti is sinds 1992 ondergebracht in de bibliotheek van het Van Gogh Museum. Ook is de vereniging actief in het publiceren van kunstgerelateerde boeken, het eigen opinieblad De Nieuwe en sinds april 2004 De Artikrant.

Auteur: Lujzika Adema van Kooten

Openingstijden

Tentoonstellingszalen:
Dinsdag tot en met zondag van 12:00 -18:00 uur
Entree: € 3,- Uw toegangskaartje is tevens entreebewijs voor de sociëteit van Arti tijdens 12:00-18:00

Contact

Arti et Amicitiae
Rokin 112
1012 LB Amsterdam
Nederland
Tel: 020-6245134

www.arti.nl
Routekaart
10 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Arti et Amicitiae