Arti et Amicitiae

Expositie is afgelopen

UPDATE I - Werk van Nieuwe Leden

Tentoonstelling 05-06-2021 t/m 27-06-2021 > Amsterdam
Arti et Amicitiae UPDATE I - Werk van Nieuwe Leden
Vormgeving: Katja Vercouteren
Kunstenaars: Mies Baars, Mirjam Berloth, Jacintha Bierens, René Bosch, Natalia Cincunegui, Marieke Coppens, Regís Gonçalves, Juul van den Heuvel, Jan Willem Maris, Sithabile Mlotshwa, Mathilde muPe, Roosmarijn Schoonewelle, Heleen Wiemer, Annie Wright, Marius van Zandwijk.

Eindelijk! Eindelijk mag Arti haar tentoonstellingsdeuren weer openen. Zaterdag 5 juni starten wij een heerlijk tentoonstellingsseizoen met de tentoonstelling UPDATE I - Werk van Nieuwe Leden
In UPDATE I presenteren de kunstenaars die in 2019 lid zijn geworden van kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae zichzelf en hun werk. Elke kunstenaar pakt uit met een presentatie van een serie recente werken of een grote installatie.
Arti et Amicitiae is zeer verheugd om begin juni weer te mogen openen en daarmee de nieuwe leden kunstenaars een podium te bieden voor hun werk.

UPDATE - Werk van Nieuwe Leden
5 t/m 27 juni 2021
Dinsdag t/m zondag van 12 -18 uur
Arti et Amicitiae
Rokin 112, 1012 LB Amsterdam
www.arti.nl / 020-6245134

Reserveer een tijdslot via deze link of reserveer ter plaatse aan de balie.
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-update-i-werk-van-nieuwe-leden-157206776701?aff=ebdsoporgprofile

Arti et Amicitiae, Latijn voor 'voor kunst en vriendschap', is 'een vereniging van beeldend kunstenaars en kunstlievende leden'. De vereniging is opgericht in 1839 en gevestigd in een monumentaal pand van H.P. Berlage aan het Rokin in Amsterdam.

organisatie
De non-profit vereniging Arti et Amicitiae streeft ernaar de beeldende kunst in algemene zin te bevorderen en daarbij de belangen van beeldend kunstenaars te behartigen. De vereniging telt ongeveer 1400 leden: rond de 568 kunstenaars en 837 kunstlievende leden.

leden
Arti et Amicitiae heeft door de jaren heen verschillende beroemde leden gehad, zoals de architect A.C. Bleijs en kunstenaars Jozef Israëls en August Allebé. De vereniging betrokken geweest bij de oprichting van onder andere De Vereniging tot Bevordering van Beeldende Kunsten, de Haagsche Kunstkring en Moderne Kunstkring.

activiteiten
De vereniging organiseert onder meer verschillende tentoonstellingen waarbij zowel werk van leden als niet-leden tentoongespreid wordt. Daarnaast heeft Arti een veelzijdig kunstbezit met werk van huidige en voormalige leden. De omvangrijke negentiende-eeuwse boekenverzameling van Arti is sinds 1992 ondergebracht in de bibliotheek van het Van Gogh Museum. Ook is de vereniging actief in het publiceren van kunstgerelateerde boeken, het eigen opinieblad De Nieuwe en sinds april 2004 De Artikrant.

Auteur: Lujzika Adema van Kooten

Openingstijden

Tentoonstellingszalen:
Dinsdag tot en met zondag van 12:00 -18:00 uur
Entree: € 3,- Uw toegangskaartje is tevens entreebewijs voor de sociëteit van Arti tijdens 12:00-18:00

Contact

Arti et Amicitiae
Rokin 112
1012 LB Amsterdam
Nederland
Tel: 020-6245134

www.arti.nl

35 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Arti et Amicitiae