Arti et Amicitiae

Expositie is afgelopen

Your Playground - Een Utopische Speeltuin voor volwassenen

Tentoonstelling 06-11-2021 t/m 12-11-2021 > Amsterdam
Arti et Amicitiae Your Playground - Een Utopische Speeltuin voor volwassenen
Vormgeving: Maaike Visser
Op zaterdag 6 november openen meer dan 50 locaties hun deuren voor Museumnacht Amsterdam.
Tijdens de Museumnacht en de week erop wordt Arti et Amicitiae getransformeerd tot ‘Your Playground’, een aanstekelijke en inspirerende utopische speeltuin, waarmee op vrolijk makende wijze het sociale belang van het spelen in de maatschappij tonen. Het hele pand wordt gedurende één week een bruisend podium voor interactieve kunstwerken, unieke performances en installaties waar je de kunstenaars kunt ontmoeten.

DEELNEMENDE KUNSTENAARS
Kevin Bauer en Felipe van Laar | Feiko Beckers | Maarten Bel | Tim Breukers en Katrein Breukers | Roxette Capriles | Caz Egelie | Ibelisse Guardia Ferragutti | Willum Geerts | Dragan Glamocic | Antonio Jose Guzman en Iva Jankovic | Pennie Key | Leslie Nagel | Alina Ozerova | Simon Wald Lasowski | Alex Winters | The Discreet Artist | Contemporary Glory Contemporary Cash |

Curatoren: Arjen Lancel en Arda van Tiggelen
Koop nu je ticket(s) voor Museumnacht Amsterdam en Let’s Play!
YOUR PLAYGROUND
Een utopische speeltuin voor volwassenen

Arti et Amicitiae wordt getransformeerd tot een aanstekelijke en inspirerende utopische speeltuin, waarmee we op vrolijk makende wijze het sociale belang van het spelen in de maatschappij tonen.
De belangrijkste ingrediënten: zintuiglijkheid, performativiteit, participatie, inventiviteit en humor.
In 'Your Playground' spreken we de speelsheid en creativiteit aan die ieder mens van nature heeft. Alle activiteiten binnen de menselijke cultuur komen voort uit spelen, maar het spelen zelf lijkt vergeten te worden! Ontdekken, experiment, fantasie, fictie, improvisatie, innovatie, risico, humor, muziek, versieren, taal, beeldende kunst en performance. De behoefte aan spel en verbinding staat centraal. ‘spelen als voedsel voor de geest’.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

PROGRAMMA 'YOUR PLAYGROUND'
Het volledige programma staat vanaf 7 oktober online op de website van MuseumNacht.

ZATERDAG 6 NOVEMBER 19.00 - 24.00 uur
Wervelende openingsavond met een doorlopend parcours van performances, installaties, film en live muziek.

8 t/m 12 NOVEMBER - 12.00 - 18.00 uur
Your Playground tentoonstelling in het hele gebouw.

WOENSDAG 10 NOVEMBER - 20.00 - 22.30 uur
Publieksprogramma met artist talks en rondleidingen.

DONDERDAG 11 NOVEMBER - 20.30 - 23.00 uur
‘Tekenen onder invloed’. Tekenen met Willum Geerts met afleidende gastoptredens.

VRIJDAG 12 NOVEMBER - 20.00 - 24.00 uur
Mini-Museumnacht: korte versie van de Museumnacht, met performances en een feestelijke afsluiting met dj.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

ACTUALITEIT, TIJDGEEST EN THEMATIEK
Door middel van de kunst leggen we de nadruk op de gedeelde fantasie en creativiteit. 'Your Playground' is daarom een levendige en speelse kunstmanifestatie met de nadruk op de belevingswaarde van het publiek. Deze manifestatie is dan ook geen illustratie van het spelen; het belichaamt en ademt het spelen zelf!
Uitgangspunt is de behoefte aan een positief mensbeeld en geloof in de universele menselijke nieuwsgierigheid, creativiteit en het verlangen naar saamhorigheid. En een feestelijke heropening van het sociale leven.


//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

'Your Playground' is mogelijk gemaakt door:
Prins Bernhard CultuurFonds | Amsterdams Fonds voor de Kunst | Pictoright fonds | Gravin van Bylandt Stichting | Mondriaan Fonds

www.museumnachtamsterdam.nl
www.arti.nl

Arti et Amicitiae, Latijn voor 'voor kunst en vriendschap', is 'een vereniging van beeldend kunstenaars en kunstlievende leden'. De vereniging is opgericht in 1839 en gevestigd in een monumentaal pand van H.P. Berlage aan het Rokin in Amsterdam.

organisatie
De non-profit vereniging Arti et Amicitiae streeft ernaar de beeldende kunst in algemene zin te bevorderen en daarbij de belangen van beeldend kunstenaars te behartigen. De vereniging telt ongeveer 1400 leden: rond de 568 kunstenaars en 837 kunstlievende leden.

leden
Arti et Amicitiae heeft door de jaren heen verschillende beroemde leden gehad, zoals de architect A.C. Bleijs en kunstenaars Jozef Israëls en August Allebé. De vereniging betrokken geweest bij de oprichting van onder andere De Vereniging tot Bevordering van Beeldende Kunsten, de Haagsche Kunstkring en Moderne Kunstkring.

activiteiten
De vereniging organiseert onder meer verschillende tentoonstellingen waarbij zowel werk van leden als niet-leden tentoongespreid wordt. Daarnaast heeft Arti een veelzijdig kunstbezit met werk van huidige en voormalige leden. De omvangrijke negentiende-eeuwse boekenverzameling van Arti is sinds 1992 ondergebracht in de bibliotheek van het Van Gogh Museum. Ook is de vereniging actief in het publiceren van kunstgerelateerde boeken, het eigen opinieblad De Nieuwe en sinds april 2004 De Artikrant.

Auteur: Lujzika Adema van Kooten

Openingstijden

Tentoonstellingszalen:
Dinsdag tot en met zondag van 12:00 -18:00 uur
Entree: € 3,- Uw toegangskaartje is tevens entreebewijs voor de sociëteit van Arti tijdens 12:00-18:00

Contact

Arti et Amicitiae
Rokin 112
1012 LB Amsterdam
Nederland
Tel: 020-6245134

www.arti.nl

65 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Arti et Amicitiae