Arti et Amicitiae

Expositie is afgelopen

** LAUGHING IN BACKGROUND ** FOOTSTEPS APPROACHING ** ** CLATTER CONTINUES **

Tentoonstelling 09-04-2022 t/m 08-05-2022 > Amsterdam
Arti et Amicitiae ** LAUGHING IN BACKGROUND ** FOOTSTEPS APPROACHING ** ** CLATTER CONTINUES **
** LAUGHING IN BACKGROUND ** FOOTSTEPS APPROACHING ** ** CLATTER CONTINUES **

Kunstenaars:
Ian Skirvin (NL/USA)
Irene de Boer (NL)
Leyla Aydoslu (TR/DE)
Wessel Verrijt (NL)
Fleur De Roeck (BE)
Jesse Strikwerda (NL)

*laughing in background* *footsteps approaching* *clatter continues* is een groepstentoonstelling bij Arti et Amicitiae waar het sculpturale werk van zes kunstenaars een amalgaam geheel vormt, een organisme waar objecten en materialen als levende entiteiten in verbinding staan met elkaar en de toeschouwer.

Het werk van de deelnemende kunstenaars beschouwen we als ecosystemen: stromingen van objecten, technieken en materialen die constant in transitie zijn. Binnen de tentoonstelling bundelen we de verschillende ecosystemen tot een groot geheel.

Door de verbintenis tussen object, materie en mens benaderen we de tentoonstellingsruimte vanuit een scenografisch perspectief, waar het werk ingezet wordt als katalysator voor transformatie en interactie tussen werk onderling en toeschouwer. Sculpturen fungeren binnen de tentoonstelling een rol binnen een experimentele scenografie: van ‘protagonist’, ‘antagonist’, ‘kostuum’, ‘rekwisiet’, tot ‘decor’. Een fluïde omgeving die reageert op de ruimte en fysieke aanwezigheid van de toeschouwer.

Binnen de tentoonstelling werpen we een kritische en nieuwsgierige blik op de hedendaagse omgang met materie, objecten en omgeving, en de sociale en ecologische impact hiervan. Zo gebruiken we gevonden en alledaagse objecten en combineren we traditionele technieken met industriële materialen, die gemaakt zijn om onveranderlijk en onaantastbaar te blijven.


** LAUGHING IN BACKGROUND ** FOOTSTEPS APPROACHING ** ** CLATTER CONTINUES **
9 april - 8 mei 2022
Di - zon 12-18 uur
Entree: €3,- / gratis voor studenten
Arti et Amicitiae
Rokin 112, Amsterdam
www.arti.nl

Dit project wordt gesteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Iona Stichting & JUMP!

Arti et Amicitiae, Latijn voor 'voor kunst en vriendschap', is 'een vereniging van beeldend kunstenaars en kunstlievende leden'. De vereniging is opgericht in 1839 en gevestigd in een monumentaal pand van H.P. Berlage aan het Rokin in Amsterdam.

organisatie
De non-profit vereniging Arti et Amicitiae streeft ernaar de beeldende kunst in algemene zin te bevorderen en daarbij de belangen van beeldend kunstenaars te behartigen. De vereniging telt ongeveer 1400 leden: rond de 568 kunstenaars en 837 kunstlievende leden.

leden
Arti et Amicitiae heeft door de jaren heen verschillende beroemde leden gehad, zoals de architect A.C. Bleijs en kunstenaars Jozef Israëls en August Allebé. De vereniging betrokken geweest bij de oprichting van onder andere De Vereniging tot Bevordering van Beeldende Kunsten, de Haagsche Kunstkring en Moderne Kunstkring.

activiteiten
De vereniging organiseert onder meer verschillende tentoonstellingen waarbij zowel werk van leden als niet-leden tentoongespreid wordt. Daarnaast heeft Arti een veelzijdig kunstbezit met werk van huidige en voormalige leden. De omvangrijke negentiende-eeuwse boekenverzameling van Arti is sinds 1992 ondergebracht in de bibliotheek van het Van Gogh Museum. Ook is de vereniging actief in het publiceren van kunstgerelateerde boeken, het eigen opinieblad De Nieuwe en sinds april 2004 De Artikrant.

Auteur: Lujzika Adema van Kooten

Openingstijden

Tentoonstellingszalen:
Dinsdag tot en met zondag van 12:00 -18:00 uur
Entree: € 3,- Uw toegangskaartje is tevens entreebewijs voor de sociëteit van Arti tijdens 12:00-18:00

Contact

Arti et Amicitiae
Rokin 112
1012 LB Amsterdam
Nederland
Tel: 020-6245134

www.arti.nl

66 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Arti et Amicitiae