Arti et Amicitiae

Expositie is afgelopen

News from Nowhere and the Atopia of Now

Tentoonstelling 22-04-2023 t/m 21-05-2023 > Amsterdam
Arti et Amicitiae News from Nowhere and the Atopia of Now
Feestelijke opening – vrijdag 21 april, 19.00-22.00 uur
Talk & Tour met Jules Langenberg, curator van de show, en Alida Ivanov, algemeen directeur van SKF/Konstnärshuset – woensdag 26 april, 16.00-17.00 uur.

News from Nowhere and the Atopia of Now is een duo show in twee delen van kunstenaars Josefina Anjou en Antonin Giroud-Delorme waar nieuwe sculpturen en schilderijen worden gecombineerd met het interieur van de locaties waar ze staan: Arti et Amicitiae in Amsterdam van april 21 april tot 21 mei en later in Konstnärshuset in Stockholm van 17 augustus tot 16 september.

Werken van de kunstenaars worden zowel afzonderlijk als overlappend geïnstalleerd. Het speelse huishouden wordt aangevuld met meubelstukken uit de kunstenaarsvereniging.

De schilderijen van Josefina Anjou bieden een kijkje in denkbeeldige landschappen waar surrealisme en de wonderen van de natuur samensmelten. In de sculpturen van Antonin Giroud Delorme worden groteske beelden gecombineerd tot een poëtische assemblage die reageert op de interieurarchitectuur van de tentoonstellingsruimte.

News from Nowhere and the Atopia of Now is samengesteld door Jules van den Langenberg.

De tentoonstellingen worden mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stichting (Nelly&) Theo van Doesburg, SKF/Konstnärshuset Stockholm

Arti et Amicitiae, Latijn voor 'voor kunst en vriendschap', is 'een vereniging van beeldend kunstenaars en kunstlievende leden'. De vereniging is opgericht in 1839 en gevestigd in een monumentaal pand van H.P. Berlage aan het Rokin in Amsterdam.

organisatie
De non-profit vereniging Arti et Amicitiae streeft ernaar de beeldende kunst in algemene zin te bevorderen en daarbij de belangen van beeldend kunstenaars te behartigen. De vereniging telt ongeveer 1400 leden: rond de 568 kunstenaars en 837 kunstlievende leden.

leden
Arti et Amicitiae heeft door de jaren heen verschillende beroemde leden gehad, zoals de architect A.C. Bleijs en kunstenaars Jozef Israëls en August Allebé. De vereniging betrokken geweest bij de oprichting van onder andere De Vereniging tot Bevordering van Beeldende Kunsten, de Haagsche Kunstkring en Moderne Kunstkring.

activiteiten
De vereniging organiseert onder meer verschillende tentoonstellingen waarbij zowel werk van leden als niet-leden tentoongespreid wordt. Daarnaast heeft Arti een veelzijdig kunstbezit met werk van huidige en voormalige leden. De omvangrijke negentiende-eeuwse boekenverzameling van Arti is sinds 1992 ondergebracht in de bibliotheek van het Van Gogh Museum. Ook is de vereniging actief in het publiceren van kunstgerelateerde boeken, het eigen opinieblad De Nieuwe en sinds april 2004 De Artikrant.

Auteur: Lujzika Adema van Kooten

Openingstijden

Tentoonstellingszalen:
Dinsdag tot en met zondag van 12:00 -18:00 uur
Entree: € 3,- Uw toegangskaartje is tevens entreebewijs voor de sociëteit van Arti tijdens 12:00-18:00

Contact

Arti et Amicitiae
Rokin 112
1012 LB Amsterdam
Nederland
Tel: 020-6245134

www.arti.nl

175 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Arti et Amicitiae