Anneke Schelwald-van Baren

Expositie is afgelopen

Expositie ten bate van KiKa

Tentoonstelling 24-01-2014 t/m 25-01-2014 > Zwolle

Kunstveiling in Zwolle voor KiKa

ZWOLLE - Een expositie met kunstverkoop strijkt vrijdag 24 en zaterdag 25 januari neer in de showroom van Schipper Kozijnen om geld op te halen voor stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Erica Terpstra, ambassadrice van KiKa, opent het project en de verkoop van kunstwerken vrijdag om 10.o0 uur aan de Ceintuurbaan 24. Bezoekers kunnen een bod uitbrengen op de werken tijdens een kunstveiling, waarvan de gehele opbrengst naar KiKa gaat. Deelnemende kunstenaars schilderen en beeldhouwen op locatie om hun werkwijze te demonstreren.

De organisatie van het kunstproject heeft verschillende kunstenaars uitgenodigd om zo een divers kunstaanbod te verzamelen van schilderijen, keramiek, beelden en sieraden.

Anneke Schelwald-van Baren

  • Schilderkunst

Zolang ik mij kan herinneren is Kunst een deel van mijn leven geweest. Ik ben altijd bezig om ideeën op te doen voor het maken van één van mijn schilderijen. Door veel te reizen naar de mooie plekken van onze aarde, doe ik steeds weer ideeën op die mij ook telkens weer een stap verder brengen in mijn levensreis.

De mystieke kracht van leven en natuur vormen dan ook mijn grootste inspiratiebronnen, waarbinnen echter ook het kleine en ogenschijnlijk onbenullige mij kan inspireren door zijn vorm of kleur.

Vanuit die houding probeer ik steeds onderwerpen te vinden die voor mij persoonlijk van belang zijn. Onderwerpen die ik vervolgens zichtbaar maak in mijn schilderijen.

Mijn werk kenmerkt zich door veel variatie. Ik werk het liefst abstract, maar wil me niet vastleggen in één techniek of onderwerp. Ik werk met veel soorten verf zoals olie, acryl en aquarel, maar ook met pastel of houtskool. De werken zijn gemaakt op papier, doek of paneel. Ik werk met penseel, paletmes of gemengde technieken. Ook collages zijn voor mij een geliefd uitdrukkingsmiddel.

Ik ben afgestudeerd aan de kunstacademie van Nunspeet.

Contact


Anneke Schelwald-van Baren
Zwolle
Nederland

aschelwald.nl
1092 dagen geleden bijgewerkt

Anneke Schelwald-van Baren Zwolle
Anneke Schelwald-van Baren Zwolle (2)

Stuur een bericht naar "Anneke Schelwald-van Baren"