Marten Alkema

Expositie is afgelopen

Galerie Marten Alkema - expositie Louie Barkov en Herman Andringa

Tentoonstelling 06-03-2015 t/m 11-04-2015 > Harlingen
Marten Alkema Galerie Marten Alkema - expositie Louie Barkov en Herman Andringa
Expositie 6 maart t/m 11 april 2015 - Louie Barkov en Herman Andringa

Louie Barkov
Louie Barkov (1976) studeerde in 2003 af aan academie Minerva te Groningen. Hij maakt schilderijen, sculpturen, liedjes en theaterdecors. Louie gebruikt graag allerlei soorten restmaterialen, houdt van felle kleuren en laat in zijn vrije werk een voorkeur voor licht-erotische onderwerpen zien. Stond met zijn luchtgitaren op Noorderzon, en exposeert zijn schilderijen regelmatig, al dan niet in combinatie met een rock & roll concert van zijn eigen band, Them Holy Rollers.

Herman Andringa
Herman Andringa is na een intensief arbeidsleven zich gaan uitleven in zijn grote passies, zoals reizen, musiceren en dichten. Nadat op 68 jarige leeftijd kanker (Multipel Myeloom) werd geconstateerd, vond hij op de i-pad een nieuwe uitdaging. Hij noemt de tekeningen op zijn i-pad strapadsels. Herman laat zich leiden door zijn gevoel, zonder plan. De tekeningen van zijn hand laten overduidelijk zien dat hij sterk beïnvloed is door de Cobragroep. Het is spelen zonder regels, los van figuratieve dwang, politieke inspiraties of kunstzinnige ambities.

Vrijdag 6 maart opent kunstenaar Marten Alkema uit Harlingen zijn nieuwe galerie. Naast eigen werk presenteerd hij ook maandelijks andere kunstenaars. Graag wil hij werk tonen wat abstract, modern en prikkelend is. Daarnaast geeft hij ook ruimte aan fotografen met een eigen stijl.

Zuiderhaven 53 Harlingen. Geopend vr en za van 13.00 tot 17.00 uur.
Ook op afspraak 06-22243842
Meer informatie op www.mazl.nl
Marten Alkema Harlingen

Expressie met kleur. Dat is de gedachte achter de kunst van Marten Alkema, wonend en werkend in het noorden van Nederland. Hij noemt zijn schilderijen Mazl Art, een verwijzing naar zijn voorliefde voor muziek uit Oost-Europa. Muziek en kunst gaan voor hem altijd samen. Het is voor hem dan ook een ritme geworden om onder de klanken van zijn favoriete muziek de verf op het doek te zetten.
De schilderijen van Marten hebben een eigentijdse stijl, met een balans tussen abstract expressionisme en CoBrA. Hij gaat daarbij telkens de uitdaging aan om - soms heftig, dan weer subtiel - met kleur licht te creëren in een eigen wereld.

Contact

Marten Alkema
Oude Trekweg 98
8861 KT Harlingen
Nederland
Tel: 0622243842

www.martenalkema.nl

1063 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Ruimtelijk

Stuur een bericht naar Marten Alkema