Expositieruimte 38CC

Meer...
Expositie is afgelopen

Utopia?

Tentoonstelling 13-05-2017 t/m 09-07-2017 > Delft
Expositieruimte 38CC Utopia?
Expositieruimte 38CC Utopia? (2)

Vijfhonderd jaar geleden bedacht de Britse filosoof Thomas More met zijn Utopia een ideale samenleving. Utopia staat sindsdien voor een onbereikbare volmaakte wereld. Kunstenaars Alicia Framis, Rob Voerman en Anne de Vries verbeelden bij 38CC hun visie op het utopische.
Rob Voerman maakt zijn utopie zichtbaar in architectonische beelden. Ze ogen als gekrompen en vervormde gebouwen en steden, die indirect verwijzen naar de huidige sfeer van onbehagen en protectionisme. Het lijkt erop dat wij onszelf opsluiten in betonnen constructies.
Alicia Framis presenteert met Departures fictieve utopische en dystopische steden uit de filosofie, literatuur, architectuur, film en science fiction als mogelijke reisbestemmingen.
In de even hallucinerende als spirituele technovideo Critical Mass: Pure Immanence van Anne de Vries verandert de mensenmenigte tijdens een danse-event in een digitale massa.

What Next: Utopia? is de slottentoonstelling van het programma What Next? Picture tomorrow.

Expositieruimte 38CC

  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Ruimtelijk

38 CC is een expositieruimte voor kwalitatief hoogstaande hedendaagse beeldende kunst maar altijd met een link naar Delft. Regelmatig wisselende tentoonstellingen en verdiepende activiteiten, zoals lezingen, debatten, workshops. 5 minuten lopen vanaf het station. Gratis en altijd toelichting.

Openingstijden

Woensdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur

Stuur een bericht naar "Expositieruimte 38CC"