Expositieruimte 38CC

Meer...
Expositie is afgelopen

The making of

Tentoonstelling 27-01-2018 t/m 18-03-2018 > Delft
Expositieruimte 38CC The making of
Expositieruimte 38CC The making of (2)
Expositieruimte 38CC The making of (3)

Kan het maakproces van een kunstwerk net zoveel betekenis hebben als het eindresultaat? Deze vraag ligt ten grondslag aan de tentoonstelling The Making Of. De tentoonstelling met werk van Adrian Paci, Katrin Korfmann/Jens Pfeifer en Peter Jordaan maakt duidelijk dat het productieproces niet alleen betekenisvol kan zijn, maar dat het zelfs tot kunstwerk kan worden verheven.

Adrian Paci’s monumentale video The Column laat zien hoe steenhouwers op een vrachtschip onderweg over de oceaan van China naar Europa een reusachtig blok marmer transformeren.

Het duo Korfmann/Pfeifer is gefascineerd door het proces van industriële kunstvervaardiging als contrast met het romantische idee van de eenzame kunstenaar in zijn atelier. Voor de serie Back Stages reizen zij de wereld af om werkplaatsen te fotograferen waar kunst wordt gemaakt.

In bijna elk vingergroot porseleinen beeldje van Peter Jordaan zijn de gewelddadige kanten van het wereldgebeuren te herkennen. Door de enorme hoeveelheid van duizenden beeldjes krijgt ook het maakproces betekenis. Dit wordt nog eens versterkt door de titel van de installatie: De schoonheid van nutteloze arbeid.

Opening zaterdag 27 januari, 16.00 uur

Expositieruimte 38CC

  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Ruimtelijk

38 CC is een expositieruimte voor kwalitatief hoogstaande hedendaagse beeldende kunst maar altijd met een link naar Delft. Regelmatig wisselende tentoonstellingen en verdiepende activiteiten, zoals lezingen, debatten, workshops. 5 minuten lopen vanaf het station. Gratis en altijd toelichting.

Openingstijden

Woensdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur

Stuur een bericht naar "Expositieruimte 38CC"