Expositieruimte 38CC

Expositie is afgelopen

NOT the Actual Site

Tentoonstelling 02-09-2018 t/m 21-10-2018 > Delft
Expositieruimte 38CC NOT the Actual Site
NOT the Actual Site
Dagelijks komen we ze tegen. Ruimtes die zo weinig eigenheid hebben, dat ze inwisselbaar zijn of zelfs onopgemerkt blijven. Zulke non-descripte ruimtes vind je in kantoorpanden, in ziekenhuizen, in de verlaten gangen van een hotel of op een vliegveld. Marleen Sleeuwits is al zo’n tien jaar gefascineerd door dergelijke ruimtes. Ze legt ze vast op foto, deconstrueert ze als beeldhouwer en zet met bestaande fotowerken en sculpturen een nieuwe ruimte naar haar hand.
De laatste jaren bouwt ze plekgebonden installaties met behulp van bestaande fotowerken. Daar voegt ze weer nieuwe ingrepen aan toe. Zodanig dat er een onontwarbare opeenstapeling ontstaat, die uitnodigend is zonder dat je de ruimte daadwerkelijk kan (be)vatten. De vervreemding die door haar ingrepen ontstaat, maakt dat de toeschouwer opnieuw gaat kijken. Plaats en ruimte krijgen daarbij een andere dimensie.
Voor de tentoonstelling NOT the Actual Site bij 38CC maakt Sleeuwits met bestaande werken en nieuwe toevoegingen een installatie die is toegesneden op de expositieruimte. Ze verwerkt onder meer foto’s van de vloer van 38CC en in de kluis is het plafond met de TL-buizen het uitgangspunt voor een ruimtelijke ingreep. Sleeuwits doet dat zodanig dat de bestaande architectuur iedere keer naadloos doorloopt in de fotowerken en objecten.
Op zondag 21 oktober wordt de tentoonstelling afgesloten met een lezing van Marleen Sleeuwits waarin zij uitleg geeft over haar werk. Aanvang 16.00 uur. Toegang gratis.

38 CC is een expositieruimte voor kwalitatief hoogstaande hedendaagse beeldende kunst maar altijd met een link naar Delft. Regelmatig wisselende tentoonstellingen en verdiepende activiteiten, zoals lezingen, debatten, workshops. 5 minuten lopen vanaf het station. Gratis en altijd toelichting.

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur

Stuur een bericht naar "Expositieruimte 38CC"