Expositieruimte 38CC

Expositie is afgelopen

Scenery

Tentoonstelling 05-06-2021 t/m 08-08-2021 > Delft
Expositieruimte 38CC Scenery
Anouk Griffioen, Le Nouveau Jardin
Expositieruimte 38CC Scenery (2)
Lawrence James Baily, Fields en Space for everybody
Expositieruimte 38CC Scenery (3)
Hertog Nadler, Harvest
Deze zomer haalt 38CC de natuur in huis! Staat bij ons normaal gesproken de stad en het stedelijke gebied centraal, in de tentoonstelling Scenery is de blik gericht op het landschap. Maar dan niet per se het traditionele landschap en de idyllische natuur.
Anouk Griffioen, Lawrence James Bailey en kunstenaarsduo Hertog Nadler verbeelden de gespannen verhouding tussen mens en natuur nu. Uit talloze streepjes houtskool bouwt Griffioen haar tekeningen van stukjes restnatuur op om daaruit vervolgens een monumentaal landschap samen te stellen. Bailey stikt letterlijk uit verschillende stukken textiel een nieuw landschap in elkaar die hij voorziet van prikkelende en poëtische teksten. Hertog Nadler tot slot presenteert de natuur als een surrealistisch decor waar een speciale mobiele (dans)eenheid op absurdistische wijze een boomgaard te lijf gaat.
Met deze contrastrijke presentatie van intrigerende werken krijgt de traditioneel aandoende thematiek van het romantische landschap een geheel nieuwe dynamiek en betekenis. Scenery wordt scene. En andersom.

38 CC is een expositieruimte voor kwalitatief hoogstaande hedendaagse beeldende kunst maar altijd met een link naar Delft. Regelmatig wisselende tentoonstellingen en verdiepende activiteiten, zoals lezingen, debatten, workshops. 5 minuten lopen vanaf het station. Gratis en altijd toelichting.

Openingstijden

Woensdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur

Contact

Expositieruimte 38CC
Papenstraat 5
2611 JB Delft
Nederland

www.38cc.nl

54 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Expositieruimte 38CC