Expositieruimte 38CC

Expositie is afgelopen

Dark Uncles

Tentoonstelling 17-10-2021 t/m 06-03-2022 > Delft
Expositieruimte 38CC Dark Uncles
Met een stoet gigantische dubbelgangers brengt Klaas Rommelaere een ode aan alle mensen die hem hebben beïnvloed. Bij 38CC is het werk van deze Vlaamse kunstenaar voor het eerst in Nederland te zien. De reusachtige poppen, Dark Uncles, verwijzen naar personen uit zijn directe omgeving. Net als de getoonde wandkleden, banieren en pilaren zijn ze vol met details geborduurd in kruissteekjes. Die details refereren op hun beurt aan karakters, herinneringen en verhalen. Samen zijn ze ‘een middel tegen het vergeten’. Tegelijkertijd verkent Rommelaere zo ook zijn eigen verleden.
Als modestudent koos Rommelaere bewust voor de beeldende kunst. Aanvankelijk borduurde hij alles zelf. Later ging hij samenwerken met een groep oudere dames, zijn ‘madammen’. Zijn absurde en bizarre taferelen zijn dus het resultaat van collectief kruissteek-, haak- en breiwerk.
De tentoonstelling Dark Uncles leest als een storyboard voor een film. Persoonlijke ervaringen en familiegeschiedenissen verweeft Rommelaere moeiteloos met elementen uit de Antwerpse subcultuur, fragmenten uit arthouse cinema, etnische culturen en hedendaagse folklore. Uiteindelijk bouwt hij een parallelle wereld, een eigen universum. En toont hij aan dat hij bestaat.

Expositieruimte 38CC presenteert hedendaagse kunst en ondersteunt daarbij kunstenaars in de ontwikkeling van hun werk. Jaarlijks zijn er vijf tentoonstellingen te zien in het bijzondere pand in het historische centrum van Delft. Naast tentoonstellingen met (inter)nationale kunstenaars, stelt 38CC haar ruimte elk jaar beschikbaar voor een expositie speciaal gemaakt voor en door Delftenaren.

Openingstijden

Woensdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur

Contact

Expositieruimte 38CC
Papenstraat 5
2611 JB Delft
Nederland

www.38cc.nl

20 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Expositieruimte 38CC