Expositieruimte 38CC

Expositie is afgelopen

An Octopus named If

Tentoonstelling 14-05-2023 t/m 09-07-2023 > Delft
Expositieruimte 38CC An Octopus named If
Mette Sterre Seapussy Power Galore - Abcession (if you don't know, you don't grow),
2021, installatie met performance.
Expositieruimte 38CC An Octopus named If (2)
Monira Al Qadiri Divine Memory (videostill), 2019
Naar octopussen wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. Zo ook door kunstenaar Mette Sterre. Zij stelde zichzelf en studenten van de minor Advanced Prototyping van de TU Delft de vraag: ‘Hoe kun je de wereld zintuiglijk ervaren als een octopus’? Samen ontwikkelden ze een nieuw werk gebaseerd op de huid van een octopus. Dit werk en het onderzoeksproces vormen, in combinatie met een selectie van haar eerdere werk, de kern van de tentoonstelling: An Octopus Named If.

Ook in de tentoongestelde werken van de andere deelnemende kunstenaars, Monira Al Qadiri, Paulo Arraiano, Sarah Browne, en Lee Wen, speelt de octopus een rol. Hun verkenning van concepten als metamorfose, camouflage, en lichamelijkheid creëert een spannende verbinding tussen hun artistieke praktijk, het werk van Mette Sterre, en de octopus.

38CC x Crossing Parallels
An Octopus Named If is een samenwerking tussen 38CC en het programma Crossing Parallels van de TU Delft, dat kunstenaars en wetenschappers samenbrengt om te werken aan innovatieve projecten. Dit sluit aan bij de programmalijn het Museum van het Alsof, waarin 38CC de rol van fictie in kunst, wetenschap en samenleving onderzoekt.

38 CC is een expositieruimte voor kwalitatief hoogstaande hedendaagse beeldende kunst maar altijd met een link naar Delft. Regelmatig wisselende tentoonstellingen en verdiepende activiteiten, zoals lezingen, debatten, workshops. 5 minuten lopen vanaf het station. Gratis en altijd toelichting.

Openingstijden

Woensdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur

Contact

Expositieruimte 38CC
Papenstraat 5
2611 JB Delft
Nederland

www.38cc.nl

49 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Expositieruimte 38CC