Mirjam de Jong

Meer...
Expositie is afgelopen

'Onzichtbaar Zichtbaar' portretten van vrouwen zonder verblijfsdocumenten

Tentoonstelling 11-12-2015 t/m 13-12-2015 > Grote Kerk Dordrecht
Mirjam de Jong 'Onzichtbaar Zichtbaar' portretten van vrouwen zonder verblijfsdocumenten

Foto expositie 'Onzichtbaar Zichtbaar' in de Grote Kerk van Dordrecht

Dordrecht - Tijdens de Traditionele Dordtse Kerstmarkt zal in de Grote Kerk van Dordrecht de foto expositie ´Onzichtbaar Zichtbaar' te zien zijn, waarin zeven vrouwen zonder verblijfsdocumenten zijn geportretteerd.

In Nederland leven naar schatting 100.000 mensen zonder verblijfsdocumenten, zoals uitgeprocedeerde asielzoekers en vluchtelingen. Met name de positie van vrouwen zonder verblijfsdocumenten zijn zeer kwetsbaar. Zij lopen een groot risico op uitbuiting en misbruik. Met deze expositie wil Mirjam de Jong aandacht vragen voor de positie van vrouwen in deze situatie.

Met behulp van Stichting ROS (Rotterdams Ongedocumenteerden Steunpunt) zijn zeven vrouwen bereidt gevonden mee te werken aan dit project. Zij hebben hun vertrouwen gegeven om zich te laten fotograferen. Waar zij konden hebben ze uitleg gegeven over de situatie waarin zij zich bevinden. Zij hebben verteld wat hen de kracht en moed geeft om door te gaan.

De situatie van vrouwen zonder verblijfsdocumenten worden met de foto expositie ‘Onzichtbaar Zichtbaar’ symbolisch in beeld gebracht. Deze vrouwen staan letterlijk met hun rug tegen de muur. Het spelbord belemmerd hun zicht op de toekomst en staat als metafoor voor de gevolgen die zij moeten dragen. Schijnbaar onzichtbaar in een hokje wat ‘illegaal’ wordt genoemd nemen deze vrouwen de moed om zichzelf op deze manier te laten zien.

Met deze expositie wil Mirjam de Jong een bijdrage leveren om meer aandacht te krijgen voor de situatie van vrouwen zonder verblijfsdocumenten in Nederland. Het is haar wens dat zij uitzicht hebben op een betere toekomst.

Grote Kerk van Dordrecht; Lange Geldersekade 2
3311 CJ te Dordrecht
Openingstijden: Tijdens de kerstmarkt 2015 is de kerk geopend op:
- vrijdag 11 december en zaterdag 12 december van 10.00 tot 20.00 uur,
- zondag 13 december van 12.00 tot 16.00 uur.

Mirjam de Jong

  • Fotografie
  • Multimedia
  • Conceptueel

Mirjam Photography is een kleine onderneming in fotografie en kunst.

Mirjam de Jong Hendrik Ido Ambacht

Stuur een bericht naar "Mirjam de Jong"