favorietenVerwijder uit favorieten

MOA | Museum Oud Amelisweerd

Expositie is afgelopen

Chinees weekend in MOA

Tentoonstelling 23-11-2013 t/m 24-11-2013 > Bunnik

MOA viert afronding restauratie Chinees behang
zaterdag 23 en zondag 24 november van 12-17 uur

PRIMEUR: Bezoek als eerste de prachtige Chinese Salon

In het weekend van 23 en 24 november is het gerestaureerde 18e eeuwse Chinese behang in landgoed Oud Amelisweerd voor de eerste keer voor het publiek te bezichtigen. Het landhuis wordt momenteel gerestaureerd en ingericht als MOA | Museum Oud Amelisweerd.

De wanden van de belangrijkste salon van het landhuis zijn volledig bedekt met het bijna 250 jaren oud papieren Chinees behang. Het behang is in de periode 1750–1770 in het Chinese Kanton gemaakt en kwam met de V.O.C. naar Nederland. Afgebeeld zijn Chinese natuurmotieven, jachtscènes en een drakenbootrace. Het behang in Oud Amelisweerd is uniek: het meeste Chinese behang uit deze periode is verdwenen uit Nederland. Oud Amelisweerd is een van de zeer weinige plaatsen waar dit behang op de originele locatie is te zien.

Een jaar lang heeft XLpapier, maatschap voor papierrestauratie intensief gewerkt aan de restauratie waarbij alle behang van de wand is afgehaald. De restauratie leverde niet alleen een schitterend hersteld Chinees behang op maar ook een schat aan informatie over de onderliggende lagen en daarmee over de bewonersgeschiedenis van Oud Amelisweerd. Dit is de laatste grote restauratie op dit gebied in Nederland. Behangrestauratoren Monique Staal van XLpapier (zaterdag) en Nancy Knaap (zondag) vertellen over de restauratie.

MOA | Museum Oud Amelisweerd is een huis van kunst in de natuur. MOA toont drie collecties in samenhang: Armando Collectie, Historische Buitenplaats en Chinese Behangsels. MOA opent in maart 2014. Tot die tijd worden er evenementen georganiseerd waarvoor moet worden gereserveerd. Zie ook www.moa.nl.

Restaurant De Veldkeuken heeft tijdens het Chinese weekend een soepje, broodje en salade in Chinese sfeer op het menu.

Openingstijden

di - zo van 11-17 uur
MOA, Koningslaan 9, 3981 HD Bunnik, T 030 8905460, www.moa.nl

Contact


MOA | Museum Oud Amelisweerd
Koningslaan 9
3981 HD Bunnik
Nederland
Tel: 0308905460
E-mail: pr@moa.nl

www.moa.nl
457 dagen geleden bijgewerkt

MOA | Museum Oud Amelisweerd Bunnik

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "MOA | Museum Oud Amelisweerd"