Pictura Dordrecht

Expositie is afgelopen

Wahlverwandtschaft

Tentoonstelling 01-03-2014 t/m 06-04-2014 > Dordrecht
Pictura Dordrecht Wahlverwandtschaft

Voor Eli Content is schilderen essentieel in zijn manier van leven, het is vorm geven aan zijn bestaan, aan zijn joods zijn. De joodse cultuur vertegenwoordigt voor hem een denkwereld en niet een verzameling 'folkloristische' verschijnselen. Voor hem zijn teksten uit de joodse traditie, maar ook literatuur en gedichten een bron van inspiratie.

Joanneke Meester verwierf internationale bekendheid met het pistooltje dat ze maakte van haar eigen huid. In haar recente – op tekst gebaseerde – werk staat nog steeds maatschappelijk bewustzijn centraal. Haar installaties en collages zijn een zoektocht om de gelaagdheid en complexiteit van taal in beeld te vangen en dichter bij antwoorden te komen op existentiële vragen rond geweld, identiteit en het dagelijks leven.

Het werk van Irene van de Mheen bestaat uit intiem werk op papier en monumentale site-specific installaties waarbij het intuïtieve en speelse karakter van de kleine tekeningen zoveel mogelijk bewaard blijft. Daarbij verkent ze de mogelijkheden en grenzen van het tekenen. Het is een visueel onderzoek naar de relatie tussen de architecturale ruimte en het platte vlak.

Pictura Dordrecht

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Ruimtelijk

Pictura is een tentoonstellingsinstelling voor hedendaagse beeldende kunst. Het is een ontmoetingsplek voor een breed in kunst geïnteresseerd publiek, een podium voor (experimentele) cross-over projecten tussen diverse kunstdisciplines met ruimte voor debat over kunst, cultuur en maatschappij.

Pictura is opgericht in 1774 en daarmee de oudste kunstenaarsvereniging van Nederland. Nog steeds zijn er werkende- en kunstlievende leden verbonden aan Pictura. In het monumentale pand aan de Voorstraat in Dordrecht organiseert Pictura maandelijks tentoonstellingen en andere activiteiten.

Openingstijden

Wo 13.00-17.00 uur
Do 13.00-17.00 uur
Vrij 13.00-17.00 uur
Za 13.00-17.00 uur
Zo 13.00-17.00 uur

Contact


Pictura Dordrecht
Voorstraat 190-192
3311 ES Dordrecht
Nederland
Tel: 078-6149822

www.pictura.nl
821 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Pictura Dordrecht"