Pictura Dordrecht

Expositie is afgelopen

Objects in mirror are closer than they appear

Tentoonstelling 01-06-2014 t/m 06-07-2014 > Dordrecht
Pictura Dordrecht Objects in mirror are closer than they appear

Zondag 1 juni om 17.00 opent in Pictura de tentoonstelling Objects in mirror are closer than they appear. Deze tentoonstelling toont schilderijen en foto’s van de kunstenaars Terasiña Talarico en Owen Gump. Dr. Franz Kaiser, Hoofd tentoonstellingen van het Gemeentemuseum Den Haag, zal de opening verrichten. Deze tentoonstelling is te zien van 1 juni tot en met 6 juli.

Objects in mirror are closer than they appear is opgezet als een tweeluik. Het werk van Gump staat veelal in de traditie van de Amerikaanse landschapsfotografie en vormt een contrast met Talarico's opvatting van fotografie, die zijn wortels heeft in de schilderkunst.

Talarico werd geboren in Santiagio, Chili. Ze studeerde aan de universiteit van Keulen en later aan de Kunstacademie in Dusseldorf. In haar werk probeert ze mogelijke connotaties weer te geven die een vertaling of een synthese van visueel materiaal zijn. Het zijn associaties die ze soms tekent, soms fotografeert of zich soms alleen mentaal voorstel, en die ze tot een meer definitief, tijdloos beeld probeert om te vormen.

De Amerikaanse fotograaf Owen Gump woont en werkt in Berlijn. Voor de tentoonstelling in Pictura maakte Gump een selectie uit werken waarin landschappen, oceanen en architectonische perspectieven centraal staan. In plaats van mensen toont Gump een wereld die de beheersbaarheid van de natuur door de mens suggereert. De werken laten duidelijk zien dat menselijke levensvormen en de vormgeving van dat leven – het ‘cultuurwerk’ van de mens dus – tegenover de grootsheid van de natuur een hulpeloze en machteloze indruk maken.

Pictura Dordrecht

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Ruimtelijk

Pictura is een tentoonstellingsinstelling voor hedendaagse beeldende kunst. Het is een ontmoetingsplek voor een breed in kunst geïnteresseerd publiek, een podium voor (experimentele) cross-over projecten tussen diverse kunstdisciplines met ruimte voor debat over kunst, cultuur en maatschappij.

Pictura is opgericht in 1774 en daarmee de oudste kunstenaarsvereniging van Nederland. Nog steeds zijn er werkende- en kunstlievende leden verbonden aan Pictura. In het monumentale pand aan de Voorstraat in Dordrecht organiseert Pictura maandelijks tentoonstellingen en andere activiteiten.

Openingstijden

Wo 13.00-17.00 uur
Do 13.00-17.00 uur
Vrij 13.00-17.00 uur
Za 13.00-17.00 uur
Zo 13.00-17.00 uur

Contact


Pictura Dordrecht
Voorstraat 190-192
3311 ES Dordrecht
Nederland
Tel: 078-6149822

www.pictura.nl
845 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Pictura Dordrecht"