Pictura Dordrecht

Meer...
Expositie is afgelopen

Marjan van Breugel, Don Satijn en Karin de Visser

Tentoonstelling 15-11-2014 t/m 21-12-2014 > Dordrecht
Pictura Dordrecht Marjan van Breugel, Don Satijn en Karin de Visser

Van 15 november tot en met 14 december zal in het prachtige gebouw van Pictura de speciale tentoonstelling van drie werkende leden te bezichtigen zijn. Marjan van Breugel, Don Satijn en Karin de Visser tonen een opvallende selectie van schilderijen, reliëfs en driedimensionaal werk.

Marjan van Breugel
Op de schilderijen van de serie Unheimsich zijn vaak desolate plekken in het donker te zien, waar licht en donker een belangrijke rol spelen. Je vraagt je af wat er te gebeuren staat of gebeurd is. Er is spanning voelbaar. Wat moet iemand hier midden in de nacht?

Don Satijn
Satijn toont een drietal series zien die alle variaties en harmonie als uitgangspunt hebben. Harmonic Fields is een serie reliëfs die gebaseerd zijn op magische vierkanten. In zijn laatste serie Encryptions vormen positieve aforismen de basis. Tot slot is de gulden snede, een universeel harmonische principe, de kern van zijn serie Phi Blocks/Cubes.

Karin de Visser
Hoe benut De Visser de ruimte die haar is gegeven, hoe geeft ze hem structuur? Tegelijkertijd probeert ze er beweging in te brengen, niet alleen en uitsluitend met de vormgeving, maar ook letterlijk met behulp van alle elementen die eventueel voorhanden zijn.

De feestelijke opening van de tentoonstelling op zaterdag 15 november om 17:00 uur.
Op zondag 30 november om 15:00 uur gaan de kunstenaars met elkaar in gesprek onder leiding van Hugo Bongers.

Pictura Dordrecht

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Ruimtelijk

Pictura is een tentoonstellingsinstelling voor hedendaagse beeldende kunst. Het is een ontmoetingsplek voor een breed in kunst geïnteresseerd publiek, een podium voor (experimentele) cross-over projecten tussen diverse kunstdisciplines met ruimte voor debat over kunst, cultuur en maatschappij.

Pictura is opgericht in 1774 en daarmee de oudste kunstenaarsvereniging van Nederland. Nog steeds zijn er werkende- en kunstlievende leden verbonden aan Pictura. In het monumentale pand aan de Voorstraat in Dordrecht organiseert Pictura maandelijks tentoonstellingen en andere activiteiten.

Openingstijden

Wo 13.00-17.00 uur
Do 13.00-17.00 uur
Vrij 13.00-17.00 uur
Za 13.00-17.00 uur
Zo 13.00-17.00 uur

Contact


Pictura Dordrecht
Voorstraat 190-192
3311 ES Dordrecht
Nederland
Tel: 078-6149822

www.pictura.nl
19 dagen geleden bijgewerkt

Pictura Dordrecht Dordrecht

Stuur een bericht naar "Pictura Dordrecht"