Pictura Dordrecht

Meer...
Expositie is afgelopen

Har van der Put & Niekschoenmakers en Cityscapes met Albert Zwaan en Malou Cohen

Tentoonstelling 07-07-2018 t/m 12-08-2018 > Dordrecht
Pictura Dordrecht Har van der Put & Niekschoenmakers en Cityscapes met Albert Zwaan en Malou Cohen
Pictura Dordrecht Har van der Put & Niekschoenmakers en Cityscapes met Albert Zwaan en Malou Cohen (2)
Pictura Dordrecht Har van der Put & Niekschoenmakers en Cityscapes met Albert Zwaan en Malou Cohen (3)

Van 7 juli tot en met 12 augustus is in de Grote zaal van Pictura de tentoonstelling te zien van Har van der Put en spacecurator Niek Schoenmakers. Initiatiefnemer van de tentoonstelling is Niels Broszat. Broszat wil de sculpturale eigenschappen van design samen met de schilderijen van Van der Put gebruiken om een ‘nieuw werk te creëren’. De persoonlijke collectie stoelen van Schoenmakers worden gebruikt voor een installatie in Pictura. Samen met de geselecteerde schilderijen van Van der Put zullen er nieuwe verbanden ontstaan tussen kunst en design.

Naast de tentoonstelling van Van der Put en Schoenmakers is in Derde zaal van Pictura een nieuw experiment te zien. Albert Zwaan en Malou Cohen zullen hier een tijdelijk atelier hebben. Iedere woensdag, donderdag en vrijdag, tot en met 12 augustus, zullen ze hier aan het werk zijn. De intentie van het tijdelijke atelier is, om het experiment zichtbaar te maken voor het publiek. Het werkproces van de kunstenaar, dat altijd onzichtbaar blijft omdat het zich achter de gesloten atelierdeur afspeelt, is nu voor iedereen te aanschouwen.

Pictura Dordrecht

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Ruimtelijk

Pictura is een tentoonstellingsinstelling voor hedendaagse beeldende kunst. Het is een ontmoetingsplek voor een breed in kunst geïnteresseerd publiek, een podium voor (experimentele) cross-over projecten tussen diverse kunstdisciplines met ruimte voor debat over kunst, cultuur en maatschappij.

Pictura is opgericht in 1774 en daarmee de oudste kunstenaarsvereniging van Nederland. Nog steeds zijn er werkende- en kunstlievende leden verbonden aan Pictura. In het monumentale pand aan de Voorstraat in Dordrecht organiseert Pictura maandelijks tentoonstellingen en andere activiteiten.

Openingstijden

Wo 13.00-17.00 uur
Do 13.00-17.00 uur
Vrij 13.00-17.00 uur
Za 13.00-17.00 uur
Zo 13.00-17.00 uur

Pictura Dordrecht Dordrecht

Stuur een bericht naar "Pictura Dordrecht"