Pictura Dordrecht

Expositie is afgelopen

Suite: Check! Mate! / Tato(a)ge

Tentoonstelling 01-04-2023 t/m 07-05-2023 > Dordrecht
Pictura Dordrecht Suite: Check! Mate! / Tato(a)ge
SUITE:
CHECK! MATE!

PAUL VAN DER EERDEN & ROMY MUIJRERS
KATERINA CHRISTIDI, GILGIAN GELZER, MICHEL GOUE?RY, ALEXANDRE LEGER
(...) de bijzondere gezamenlijke tekeningen, waarin de zozeer van elkaar verschillende ver- beeldingen uitdagend als bondgenoten dan wel tegenhangers verschijnen of samen geheimzinnig onderdompelen in een wonderlijk medium en beurtelings naar boven komen (...) Hans Locher

SUITE is een in 2018 gestart samenwerkingsproject vanuit nieuwsgierigheid en gelijkwaar- digheid van tekenaars Paul van der Eerden (1954) en Romy Muijrers (1990). Geen gevecht tussen twee ego’s, maar een zoeken naar nieuwe uitdrukkingsmogelijkheden, een heen en weer bewegen tussen verschillende werkwijzen die telkens weer tot een nieuw en verrassend resultaat leiden.

SUITE: CHECK! MATE! is een choreografie van het tekenen met SUITE als middelpunt waar- omheen het werk van vier Parijse kunstenaars draait die door Van der Eerden & Muijrers uitgenodigd zijn.
Speciaal voor deze tentoonstelling hebben de zes kunstenaars samen een serie werken ge- maakt genaamd: CHECK! MATE! Een uitgave daarvan in de vorm van een affiche is te koop. Gedurende de tentoonstelling kan men op aanvraag een editie bestellen met unieke SUITE- tekeningen. Tevens verschijnt er een kleine publicatie met teksten van de Parijse kunsthis- toricus en tekenaar Diana Quinby en een tekst door curator Stijn Kemper van Verhalenhuis Belve?de?re. De tentoonstelling wordt geopend door Wilma Su?to?, curator van het Dordrechts Museum

TATO(A)GE

TANJA SMIT, TON KRAAYEVELD, GEERTEN TEN BOSCH
TATO(A)GE is een experimenteel project van Geerten Ten Bosch, Ton Kraayeveld en Tanja Smit. Sinds 2020 werken ze aan gezamenlijke tekeningen: A begint een tekening; deze gaat naar B voor een volgende ingreep, waarna het werk door C met een finale ingreep voltooid wordt. In het tekenproces is alles toegestaan en aan elke tekening is in wisselende volgorde door ieder van de kunstenaars gewerkt. Het resultaat is een serie gelaagde tekeningen waar- in de individuele hand van de drie kunstenaars soms wel en soms niet te herkennen is.
OPENING: ZATERDAG 1 APRIL / 16 UUR
Pictura Dordrecht Dordrecht

Pictura is een tentoonstellingsinstelling voor hedendaagse beeldende kunst. Het is een ontmoetingsplek voor een breed in kunst geïnteresseerd publiek, een podium voor (experimentele) cross-over projecten tussen diverse kunstdisciplines met ruimte voor debat over kunst, cultuur en maatschappij.

Pictura is opgericht in 1774 en daarmee de oudste kunstenaarsvereniging van Nederland. Nog steeds zijn er werkende- en kunstlievende leden verbonden aan Pictura. In het monumentale pand aan de Voorstraat in Dordrecht organiseert Pictura maandelijks tentoonstellingen en andere activiteiten.

Openingstijden

Wo 13.00-17.00 uur
Do 13.00-17.00 uur
Vrij 13.00-17.00 uur
Za 13.00-17.00 uur
Zo 13.00-17.00 uur

Contact

Pictura Dordrecht
Voorstraat 190-192
3311 ES Dordrecht
Nederland
Tel: 078-6149822

www.pictura.nl

38 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Pictura Dordrecht